Aydın Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İsmet Sezgin Parkı"nda Aydın"da yaşayan engelli vatandaşlara yemekli-müzikli eğlence düzenledi. Eğlenceye Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Belediye Meclis Üyeleri Sümran Ünal, Altan Güney, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, engelli dernekleri temsilcileri ve üyeleri katıldı.
Aydın Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Özcan Yılmaz güzel türküleriyle etkinliğe renk katarken, bazı engelli vatandaşlar oyunlarıyla türkülere eşlik ettiler. Eğlencede Selçuk Hoca isimli engelli vatandaş mikrofonun başına geçerek türkü söyledi.
Engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nü kutlayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 20 adet tekerlekli sandalyeyi daha önceden belirlenen sahiplerine teslim etti.
Etkinlikten önce Atatürk Meydanı"ndaki Atatürk Anıtı"na çelenk konuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı"nın ardından Aydın Belediyesi Engelliler Komisyonu Başkanı Sümran Ünal günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Ünal, “Başbakanlık Özürlüler Daire Başkanlığı"nın araştırmalarına göre ülkemizdeki engelli nüfus toplam nüfusun yarısını oluşturmaktadır. Ülkemizde engelli haklarını korumak, yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla yasal düzenlemeler yapılmış ve 12 Eylül 2010 referandumundan sonra da anayasal güvence altına alınmıştır. Yapılan düzenlemeler elbette engelli yurttaşlarımızın yaşamlarına bazı kolaylıklar getirmiş, bir rahatlama sağlamıştır. Fakat bu gün hala eğitim alamama, sağlık, rehabilitasyon, ulaşamama, fiziksel çevre, yoksulluk, istihdam gibi önemli sorunlar engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitelerini engellemeye devam etmektedir. Bu gerçek sadece yasalar yapmanın yetmediğinin, sorunun sistemde olduğunun en açık kanıtıdır. Bir toplum modeli ortaya koyarken o toplumda yaşayan herkesin düşünülmesi gerekir. Ancak engelli olmayan nüfusa göre yapılan düzenlemeler bilinçli ya da bilinçsizce yapılmış da olsa engelli yurttaşları dışlayan bir sistemin oluşmasına yol açmıştır. Bu anlayış değişmedikçe, bu sistem düzeltilmedikçe engelli yurttaşları toplumla bütünleştirme çabaları nafile bir uğraştan öteye gidemeyecektir. Sakatlıları öne çıkararak herkesi mutlu etme anlayışı yerini sakatlıkları yok etmeye bırakmalıdır. Devlet yardım değil hak temelli bir anlayışla engellileri evrensel bir ölçütte sahiplenmelidir. Engelli olmak nasıl ki sadece engelli bireyin ve ailesinin sorunu değilse, engelli sorunlarını aşmak da sadece engellilerin değil toplumun sorunudur. Toplumsal bilinç ve kamusal destekle sağlamlaştırılan bir anlayışın egemen olduğu toplumlarda engellerin aşılması hiç de zor olmayacaktır. Engelliliğin engellenmesi dileğiyle Dünya Engelliler Günü"nü kutluyoruz” dedi.