Dünya Uygur Kurultayı Başkan yardımcısı Seyit Tümtürk, Kaşgar'da okul basan Çinlilerin, 20 öğrenciyi öldürdüğünü, her dakika yeni bir vahşet haberi aldıklarını söyledi.


Çin'in Sincan bölgesinde başkent Urimçi'de meydana gelen olaylar, Kaşgar'a da sıçradı. Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, “hurriyet.com.tr”ye yaptığı açıklamada her dakika yeni katliam haberleri aldıklarını söyledi. Tümtürk "Kaşgar'da okulu basan Çinliler, 20 öğrenciyi katletti" dedi.


Kaşgar'da okulun basıldığı ve Uygur öğrencilerin öldürüldüğü bilgisini iki kaynaktan doğrulattığını ifade eden Tümtürk, haberleşme olanaklarının da son derece kısıtlı olduğunu, yaşanan vahşetin dünyaya duyurulması için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Urimçi'de halkın gıda sıkıntısı çektiğini, fırınların da kapalı olduğu bilgisinin kendisine ulaştığını belirten Seyit Tümtürk, tüm engellemelere rağmen ekmek üretimini sürdürmek isteyen fırın sahibi ve 5 çalışanının da Çinliler tarafından öldürüldüğünü söyledi.


Saldırıların önlenemediğini ve giderek kontrolden çıktığını öne süren Tümtürk, Uygurlara ait işyerlerinin yağmalandığını sokaklarda çok sayıda ceset bulunduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını, halkın feryat ettiğini söyledi.