Korsanların arasında mahsur kalan Türk gemisinin kaptanı bugün canlı yayına bağlanarak isyan etti. Yakıtı ve yiyeceği bittiği için korsanların arasında kalan Türk gemisi Mustafa Bey'in borçları nedeniyle limana giremediğini belirten kaptan, mürettebatı kontrol etmekte güçlük yaşadığını söyledi.

GEMİYİ TERK ETMEK İSTİYORLAR

Aden körfezinde, korsanların arasında mahsur kalan Türk gemisi "Mustafa Bey"den ilk görüntülerine 24 haber merkezi ulaştı. 2 aydır korsanlar arasında kalan gemide, yiyecek tükenmiş durumda. Şirketi tarafından terkedilen gemide, 20 denizci zor koşullara direniyor. Telefonla 24 canlı yayınına bağlanan gemi kaptanı, filikayı suya indirdiklerini, gemiyi terkedip en yakın limana ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

TÜRK GEMİSİ YARDIM ETTİ

ADEN Körfezi"nde yakıtı bittiği için 50 gündür mahsur kalan Panama Bandralı "Mustafa Bey" gemisine bir Türk gemisi dün yardıma geldi. Mors alfabesiyle istenen yardım çağrısını fark eden CMR Denizcilik"e ait bir Türk gemisi Mustafa Bey"e yaklaşarak ekmek ve su yardımı yaptı. Kaptan Ahmet Sür ise geminin su almaya başladığını belirterek "Yardım gelmezse batacak. Şirketin limana 40 bin dolar borcu var. Bu geminin acil terk edilmesi gerekir. Şirket bizi ölümle tehdit ediyor" dedi. Gemide 8"i Türk 12"si Pakistan uyruklu toplam 20 mürettebat bulunuyor

Mİlliyet