Milli Takım futbolcuları, 55. yaşına giren Fatih Terim"e Franck Muller saat hediye etti. Terim de, "Doğum günümde futbolcularım bana bir saat aldı. Ama gerçek hediyeyi sahada verdiler" dedi.

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kolay teslim olmayan sürpriz bir takıma karşı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Terim, bu tür eleme grubu ilk maçlarının her zaman zor olduğunu belirterek, "Avrupa Futbol Şampiyonası"nı bitirip Dünya Kupası"na başlamak kolay değil" dedi. Sahanın kötü zeminine göre en iyi futbolu ortaya koyduklarını dile getiren Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz topu yere indirmeyi başardık. Bu grupta 10 maç var. Her maçın önemi çok fazla. Bunu devre arası da olsa idrak ettik. Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Gerçek hediyeyi sahada aldım

Doğum günümde futbolcularım bana bir saat aldı. Ama gerçek hediyeyi bugün sahada verdiler. "Milli takım kazanmayı öğrendi" demiştim. Tüm futbolcularımı kutluyorum. 7-8 gol pozisyonumuz var. Rakibe pozisyon vermedik.

İkinci yarıda ise pasa daha çok ihtiyacımız olduğu için Tuncay"ı ileri kaydırdık. Kazım gibi hem orta yapan hem gidip gelen bir oyuncu aldık. İşe yaradı. Ayhan ile de orta sahayı güçlendirmek istedik. Emre"yi sonlarda çıkarabilirdim ama bilerek çıkarmadım. Bir maçı 90 dakika oynasın ve bu güveni kazansın istedim. Emre"nin boşluğunu da Arda"nın devreye girmesi ile kapadık.

İlk maç adına bu kadar iyi ve yürekli bir oyun beklemiyordum. Ermenistan"da 3 puanı herkes kolay almayacak. Bizi yalnız bırakmayan az sayıdaki Türk taraftarına teşekkür ediyorum."

Terim maçla ilgili yorumunu bu sözlerle yaparken, futbolcularının teknik patrona Franck Muller saat hediye ettiği ve piyasa değerinin ise 20 bin Euro olduğu öğrenildi.

Toplantıyı terk etti

Bu arada kimi Ermeni gazetecilerin cep telefonlarının çalması üzerine, "Bir daha çalması durumunda basın toplantısını terk ederim" uyarısında bulunan Terim, yeniden bir telefonun çalmasının ardından teşekkür ederek toplantıyı yarıda bıraktı.

Hürriyet