32 yaşındaki Ufuk Eğriboyun, 8 Mayıs 2009'da Taksim Miray Şefik Bey Caddesi Trafik Vakfı Otoparkı çıkışında yerde deste halinde 20 bin dolar buldu. Çevrede kimseyi göremeyen Eğriboyun, parayı Taksim Polis Merkezi'ne götürdü. Görevli polis memurları, tutanak tutup parayı teslim alırken, paranın sahibinin bulunması için de Beyoğlu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne tespit davası açıldı. Dava sonucunda mahkeme, paranın sahibinin bulunması için ilanla duyuru yapılmasına ve paranın 5 yıl boyunca kolluk kuvvetlerince saklanmasına karar verdi. Karakola amir olarak atanan B.M.D., paranın, gözaltına alınan kişilerin değerli eşyalarının saklandığı çelik kasaya konulmasını istedi. Yolda bulunan 20 bin dolar, mahkeme kararı ve tutanakla birlikte çelik kasaya konuldu.

Bir süre sonra B.M.D.'nin tayini çıkıp gidince, bu parayla ilgili devir işlemi yapılmadı. B.M.D'nin yerine atanan İ.T. isimli başkomiser ise söz konusu paranın kasada olmadığını görünce durumu emniyet yetkililerine bildirdi. İşlem başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, başkomiser B.M.D.'ye 24 ay, 5 polis memuruna ise 16'şar ay terfi durdurma cezası verdi. Şüpheli polisler hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "zimmet" suçlarından 7'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yolda bulduğu paranın karakolda kaybolduğunu öğrenen Ufuk Eğriboyun, "3 sene önce işyerinden çıkıp, otoparka giderken 20 bin dolar buldum. Parayı Taksim Karakolu'na teslim ettim. Teslim ettikten sonra tutanak tutuldu, seri numaraları alındı. Tutanağın bir örneği bana verildi, bir örneği onlarda kaldı. Paranın sahibi çıkmadı. Paranın kaybolduğunu öğrendim. Ben vazifemi yaptım. Kaybolduğunu basın mensubu arkadaşlardan öğrendim. Paranın kaybolduğunu öğrenince üzüldüm. Paranın sahibinin çıkmaması ve karakolda kaybolması biraz enteresan" dedi. Parayı bulduğu dönemde borcu olduğunu anlatan Eğriboyun, "Parayı buldum ama teslim ettim. Normal olanı yaptım. Bundan sonra bulsam yine teslim ederim" diye konuştu.