Mind The AD İstanbul’un İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanlığı Engelsiz Bilgi Merkezi ve Özürlü Öğrenci biriminin iş birliğiyle, bu yıl 2.'si gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Engelsiz Film Festivali" için geri sayım başladı. Daha önce, "30 Nisan - 5 Mayıs" olarak açıklanan festival tarihleri "21-26 Mayıs" olarak değişti.
Bu yılki ana teması "Herkes İçin Eşit Yaşam Koşulları, Eşit Saygı ve Adalet" olarak belirlenen festival bünyesinde gösterilecek olan uzun metrajlı filmlere, görme engelliler de düşünülerek sesli betimleler yapıldı. Beste Bereket, Doğa Rutkay, Melike Demirağ, İrem Altuğ, Ececan Gümeci, Burç Kümbetlioğlu gibi ünlü isimler, Engelsiz Film Festivali kapsamında gösterilecek filmlerin betimlemeleri için stüdyoya girerek dublaj yaptılar. Festival filmleri aynı zamanda işitme engellilerin de izleyebilmeleri için, alt yazılı olarak gösterilecek.
Gösterim yerleri ile ilgili son dakika değişiklikleri sebebiyle tarihi değişen 2. Uluslararası Engelsiz Film Festivali bu yıl 21-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.