Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Aydın Bener, Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ve Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Üyesi Özbey Talayhan katıldı.
Toplantıda ilk konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, ilki geçen yıl yapılan Turizm yatırım zirvesinin düzenli olarak her yıl yapmak istediklerini belirterek, “Bu zirve Didim açısından önemli. Turizm bölgesine yakışan bir Didim geleceğe hazırlamak, çıtayı yükseltmek ve bunun içinden yetkili ağızlardan çözüm ve bilgiler almak için bu zirveyi gerçekleştiriyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yapacağımız bu çalışma, ileri ki dönemlerde daha güzel sonuçlar yaratacaktır” dedi.
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu da, bu tür organizasyonların planlama açısında önemli olduğunu kısmi de olsa sonuçların alınan bir çalışma olduğunu kaydederek, “Bu tür organizasyonlar sonunda belirlediğimiz sorunları çözme noktasında çabalarımız boşa gitmedi. Örneğin; Manastır koyu çevresinde yer alan 3 parsel için bakanlık onayı alındı. Bu tür zirvelerde yapılacak çalışmalara herkes elini taşın altına koymalı, belirli kurumlarla bu işler yapılamaz. Herkes toplantılara katılarak görüş ve önerilerini sunmalı” diye konuştu.
Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Aydın Bener ise, Didim adına yapılacak her türlü girişime oda olarak destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ifade etti.
Didim Ticaret Odası Meclis üyesi Hikmet Atilla ise, zirvenin amacının Didim"in bir yerlere gelmesi için yapılması gerekenleri ne olduğunu belirlemek ve tespit etmek olduğunu değinerek, “Didim"i tarihi, kültürü, denizi ve kumuyla tüm Dünyaya tanıtmak hedefimiz. Gönül isterdi ki bu zirvede tur operatörleri de olsun ama gelecek yıla bu kurumları da davet etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.