Meclis 1. Başkanvekili Ahmet Gümüş başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen gündem maddelerinde aşağıdaki kararlar imza altına alındı.
Toplantıda Belediyeya ait gayrimenkullerin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası, devri veya kat karşılığı verilmesi hususunu içeren 3 adet dosya Meclis İmar Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
İnşaat Abonelikleri ve Akıllı Sayaç Uygulaması hususunu görüşen meclis üyeleri, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunun; “İnşaat suyu abonelerinde depozit ücreti alınmaması. Ön ödemeli elektronik sayacın abone sahibi tarafından sağlanması. İnşaatlarla ilgi ön ödemeli elektronik sayaç uygulamasında su bedelinin hesaplanmasında kademeli tarifenin yapılmamasına, bu konuda tek tarife uygulamasına geçilmesi, tarife bedelinin 7,35 Tl/ton KDV dahil olarak uygulanmasına. İnşaat suyu kullananlar için ön ödemeli elektronik sayaç uygulamasında ekli şartname hükümlerine uygun hareket edilmesinin sağlanması” doğrultusundaki raporu ve Meclis Hukuk Komisyonunun; Akıllı sayaç uygulamasının öncelikle inşaat aboneliklerinde uygulanması ve buna uygun şartname hazırlanması görüşünü içeren raporu oy birliği ile kabul edildi.
Adnan Menderes Mahallesi, Aydın Bulvarı ile Çevre Bulvarı arası Tabakhane Deresi İstinat Duvarı yapımı ve Taban Islahı Yapılması işinin 5393 sayılı Belediye Kanunu gereği yıllara yaygın hizmet yüklemelerinin 67. maddesi gereğince karar alınması hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonun “Dere yataklarının ıslahı ve düzenlemesi DSİ"nin sorumluluğunda olup, Adnan Menderes Mahallesi, Aydın Bulvarı ile Çevre Bulvarı arası Tabakhane Deresi istinat duvarı yapımı ve Taban Islahı Yapılması işinin de DSİ tarafından yapılması düşünülmüş, gerekli yazışmaların yapılarak gelecek cevaba göre konunun tekrar belediye meclisine sunulması uygun olacaktır” raporu oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Belediyesi Taksi Durakları ve Toplu Taşımacılık Yönetmeliğindeki “Aydın Otomobilciler-Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanlığı ve Aydın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün müştereken yapacakları çalışma ile Aydın Emniyet Müdürlüğü"ne kayıtlı "T" Plakalı araç işleticileri ve Taksi Durak Hat Hakkı sahiplerinin 30.06.2010 tarihine kadar ruhsata bağlanmaları gerekmekte olup, belirtilen tarihe kadar hatlarında araç alıp çalıştıracaklardır. Ruhsata bağlanmayan hat hakkı sahiplerinin hat hakları iptal edilecektir.” ibaresiyle yer alan 07/08/2008 tarih ve 154 sayılı Belediye Meclis Kararının geçici maddesinin iptal edilerek, Şoförler Odası Başkanlığı'nca talep edilen “Aydın Otomobilciler-Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanlığı ve Aydın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün müştereken yapacakları çalışma ile Aydın Emniyet Müdürlüğü"ne kayıtlı "T" Plakalı araç işleticileri ve Taksi Durak Hat Hakkı sahiplerinin ruhsat haklarının araç bulundurmadan saklı kalması şartıyla, Belediye Taksi Çalıştırma Ruhsatlarını almayanların ise 30 Kasım 2010 tarihine kadar almalarına, 30 Kasım 2010 mesai sonuna kadar Çalışma Ruhsatlarını almayan Taksi İşletmecilerinin Calışma Ruhsat ücretlerine eklenecek Yasal Gecikme faizini ödemesi kaydıyla ruhsatlarının tanziminin yapılmasına ve Çalışma Ruhsatlarının Her yıl Ocak ayı sonuna kadar vizelenmesine, araç alıp çalıştırdıklarında araç bilgilerinin Calışma Ruhsatına eklenmesi için Aydın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlügü'ne bildirilmesi kaydıyla faaliyete geçmeleri sağlanacaktır.” ibaresinin yer aldığı yeni haliyle değiştirilmesi hususu Meclis Ulaşım ve Trafik Komisyonumuzca incelenmiş ve değiştirilmesi uygun görülmüştür” doğrultusundaki raporu oy çokluğu ile kabul edildi.