İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer önderliğinde Sökeli heyetin ADÜ Rektörü Prof Dr. Şükrü Boylu"ya yaptığı ziyaretten Söke"de açılacak fakültenin İşletme Fakültesi olacağı kesinlik kazandı. Rektör görüşmesinden fakülteye 2 yüksek okulun daha Söke"ye geleceği müjdesi çıktı.

Kaymakamı Mehmet Demirezer ile fakülte binasına katkı sağlayan kuruluşların başında gelen Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran ve Söke Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş düzenlenen basın toplantısında rektör ziyartinin değerlendirmesini yaptı.

ADÜ Rektörü Prof Dr. Şükrü Boylu ile yapılan görüşmede Söke Fakültesi"nin 2010-2011 eğitim yılında faaliyete geçmesinin ve fakültenin İşletme Fakültesi olması konusunda kesin karara varıldığını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Söke"ye İşletme Fakültesi yanında Sağlık Yüksek Okulu ile alt bölümü çok geniş olan başka bir yüksek okul müjdesi daha aldıklarını söyledi. Diğer taraftan mevcut Söke Meslek Yüksek Okulu"nun bölümlerinin de genişletileceğini sözlerine ekleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Söke"de önümüzdeki yıl fakültenin birinci yılı olması itibariyle 2 bin civarında olacak öğrenci mevcudunun 4 yıl içinde 4-5 bin rakamına ulaşacağını ifade etti.

4 yıllık olacak Sağlık Yüksek Okulu"nun diğer meslek yüksek okulları ile ayrılması gerektiğini, yüksek okulların fakülteye eş değer olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Sağlık Yüksek Okulu bazı tıp fakültelerinden dahi yüksek puanla öğrenci alan bir okul. Ayrıca Sağlık hizmetlerinde kalifiye eleman yetiştiren bu okulun tercih edilme oranı da çok yüksek” dedi. Fakülte ile birlikte yüksek okulların müjdesini almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “ADÜ Sökelilerin yaptığı fedakarca çalışmayı samimiyetle destekliyor. Bu anlamda rektörümüz Prof Dr. Şükrü Boylu"ya çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

SÖKELİLERDEN 500 BİN TL DAHA BEKLENİYOR

Fakülte binası inşaatının planlandığı gibi eksiksiz devam ettiğini kaydeden İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, katkıda bulunan herkese bir kere daha teşekkür etti. Sökelilerin desteklerini arttırmalarını isteyen Kaymakam Demirezer, “fakülte binamızın eksiksiz tamamlanabilmesi için 500 bin TL"ye daha ihtiyacımız var” dedi.

MEVCUT GÖRÜLDÜKTEN SONRA YURT İÇİN HAREKETE GEÇİLECEK

Söke"de öğrenci yurdunun ihtiyaç olacağı yönünde beklentiler ile ilgili değerlendirmede de bulunan İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Kredi yurtlar kurumu başvuruları en bin 500 öğrenci mevcudu olması halinde kabul ediyor. Söke"de öğrenci mevcudu belli olduğunda kredi yurtlar kurumuna yurt yapılabilmesi için başvuruda bulunacağız” ifadelerini kullandı./iha