Türkiye’ye gelen turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 10 artarak 17.6 milyona çıktı. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Türkiye’nin turizm açısından vazgeçilmez bir ülke olduğunu söyledi. Ulusoy, “60 saniyede bir uçak havalimanlarımıza iniyor. 2023 turizm hedefimiz 50 milyon. Bunun için Antalya ve İstanbul’a bir havalimanı daha istiyoruz” dedi...
 
Turizm sektörü çifte bayram yaşıyor. Bir taraftan bayram tatili nedeniyle yerli turistin tesisleri doldurması, diğer yandan turistlerin Türkiye’ye akını turizmcilerin yüzünü güldürdü. Türkiye’ye gelen turist sayısında da ciddi bir artış aşandı. Yılın ilk 7 ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 10,64 artarak 17 milyon 624 bine yükseldi. Temmuz ayındaki ziyaretçi sayısı da yüzde 5,49’luk bir artış göstererek 4 milyon 597 bin oldu. 
 
Abone oldular 
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yabancıların Türkiye’ye alıştığını söyledi. Türkiye’nin her yönü ile harika bir ülke olduğunu dile getiren Ulusoy, “Yabancılar Türkiye’ye abone oldu. Ülkemizin kum, güneş ve denizinin yanı sıra tarihi dokusu da çok iyi. Yabancılar Türkiye’ye gelmeyecekler de nereye gidecekler” dedi. 
 
Hedef 50 milyon turist 
 
Turistler açısından Türkiye’nin vazgeçilmez olduğunu dile getiren Ulusoy, son dönemde kültür turizmine yönelik ilginin de arttığına dikkat çekti. Ulusoy, “Anadolu toprakları 5 imparatorluğa ev sahipliği yapmış. 81 ilimiz de tarih kokuyor. Müzelerimizi ziyaret eden turist sayısı son dönemde yüzde 42 arttı. Bizim hedefimiz bu oranı yüzde 70’e çıkarmak” şeklinde konuştu. Türkiye’ye yurtdışından yapılan uçuş sayısının da hızla arttığına dikkat çeken Ulusoy şunları söyledi: 
 
“Türkiye’ye 60 saniyede bir uçak iniyor. Bu yüzden Antalya’ya ve İstanbul’a bir havalimanı daha istiyoruz. Turizm sektörü bu kadar iyi durumdayken istememek olur mu?. Başbakan Tayyip Erdoğan 2023’te Türkiye’ye gelecek turist sayısını 50 milyon olarak açıkladı. Bu sayıya sadece deniz, kum, güneşle ulaşamayız. Bunun yanında kongre ve tarih turizmine de büyük önem vereceğiz.” Turizm sektöründe tüm dünyaya Türkiye’nin örnek olacağını iddia eden Ulusoy, “Daha sonraları Türkiye’yi şu ülke birincilikte geçer mi diye sorulacak” şeklinde konuştu.
 
Post Office’e veryansın
 
İngiltere’de turizm sigortası alanındaki başlıca firmalardan Post Office, Türkiye’yi Avrupa sahasından çıkardı. Post Office’in bu kararı, tatil sigortasını bu firmadan yaptıran İngilizler’in, Türkiye’ye gitmek için şimdiye kadar olan ücretin yaklaşık iki katı kadar sigorta ücreti ödemeleri anlamına gelecek. 
 
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Post Office’in kararına büyük tepki gösterdi. Post Office’in uygulamasının Türkiye’ye gelen turist sayısını etkilemeyeceğini vurgulayan Ulusoy, “Post Office kim oluyor? Bunlar gelişen turizmimize taş koymaya çalışıyor. Avrupalı bunlara inanmayın” şeklinde konuştu.
 
Almanya birinci sırada
 
İlk 7 ayda Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında Almanya yüzde 14.29’la ilk sırada yer aldı. Almanya’yı yüzde 11.79’la Rusya, yüzde 7.95’le İngiltere, yüzde 6.28’le İran, yüzde 4.62 ile Bulgaristan izledi. Bu dönemde Almanya’dan 2 milyon 518 bin 202, Rusya’dan 2 milyon 78 bin 741, İngiltere’den 1 milyon 401 bin 833, İran’dan 1 milyon 107 bin 67, Bulgaristan’dan 813 bin 976 kişi Türkiye’ye geldi. Yılın 7 aylık döneminde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçilerin, en çok giriş yaptıkları iller sıralamasında, Antalya yüzde 33,57 ile birinci, İstanbul yüzde 25,41 ile ikinci, Muğla yüzde 9,48 ile üçüncü sırada yer aldı.