ERZURUM'un İspir ile Artvin'in Yusufeli ilçesini birbirine bağlayan karayolu kenarında iki yavrulu 4 yaşındaki dağ keçisi, 2 avcı tarafından vuruldu. Silahlarına el konulan sözde avcılara, 18 bin lira idari para cezası uygulandı.

EKİPLER ANINDA MÜDAHALE ETTİLER

Olay, 19 Ekim günü İspir- Yusufeli karayolunun Yavuzlar Geçitağzında meydana geldi. Yusufeli'nden geldikleri belirlenen iki avcı, otlamakta olan bir dağ keçisini vurdu. Gündüz vakti avlanan iki kişiyi gören ve yörede bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden Eyüp Üstün, Enver Yanılbaş, Özgür Bulut yasak avlanmaya hemen müdahale ettiler.


18 BİN LİRA CEZA ÖDEYECEKLER

Otomobillerine binerek kaçmaya çalışan iki kişiyi durduran Av Koruma Memurları, Avcılık belgesi bulunmayan,tüfeklerinden biri yivli ve ruhsatsız olan iki avcıya koruma altındaki dağ keçisini vurmaktan 12 bin lira idari para cezası kesti. Ruhsatsız silahlarla avlanma nedeniyle de 6 bin lira ceza kesilen iki avcının silahlarına da el konuldu.


"YAVRULARIN DA YAŞAMA ŞANSI YOK"

Geçen 1 Ekim günü de Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı Çamlıkaya beldesi yakınlarında Çoruh Nehri'ne su içmeye inen 4 yaşındaki dişi yaban keçisinin tek kurşunla vurulduğunu belirten Av koruma memurları, "Annenin memelerinde süt vardı. Zaten olayın ardından iki yavru annenin yanına geldi ama bizleri görünce uzaklaştı. Bu mevsimde anne öldü mü, yavruların yaşama şansı yok gibi. Avcılarböylece bir değil, üç dağ keçisi öldürmüş oluyorlar" diye konuştu.