Almanya"nın Sauerland bölgesindeki Oberschledorn köyü, 4 Eylül 2007 tarihinde ülkenin en önemli terör operasyonlarından birine sahne oldu. 600 dedektif tarafından aylarca yakından takip edilen El Kaide bağlantılı “İslami Cihad Birliği” örgütü üyesi üç kişi, saldırı hazırlığındayken son anda yakalandı. İkisi sonradan Müslüman olan Alman vatandaşları Fritz Gelowicz (29) ve Daniel Schneider (22) ile Türk asıllı Adem Yılmaz"ın (29) hedefinde başta ABD"nin Almanya"daki askeri üssü olan Ramstein"ın yanı sıra Frankfurt Havaalanı da vardı. Örgüt, Alman askerlerinin Afganistan"daki kalış süresinin uzatıldığı gün bu hedeflere saldırı planlıyordu.

Londra ve Madrid saldırılarını geçerdi

Örgüt evinde 400 kilogram TNT"nin yanı sıra yanı sıra çeşitli saldırı planları ele geçirildi . Uzmanlara göre bu patlayıcıların etkisi, Londra ve Madrid"de düzenlenen saldırılardan çok daha büyük olabilirdi. Bombaların düzeneklerini temin etmekle suçlanan bir dördüncü sanık Atilla Selek (24) ise geçen yıl kaçtığı Konya"da Türk polisi tarafından yakalanarak Almanya"ya teslim edildi.

Yılmaz"a 15, Selek"e 10 yıl hapis isteniyor

Dört zanlı dün ilk kez yargı önüne çıktı. Sanıklar, terör örgütüne üye olmak ve cinayet planlamakla suçlanıyor. Schneider hakkında operasyon sırasında bir polis memuruna ateş ettiği gerekçesiyle müebbet hapis isteniyor. Gelowicz ve Yılmaz için en ağır ceza olan 15 yıl, Selek için ise 10 yıl hapis talep ediliyor. Dün yapılan ilk duruşmada sanıklar kurşun geçirmez camın arkasında yerlerini aldı. Ancak davayı takip eden 100"den fazla basın mensubu salona ve girişe yığılınca, Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi hakimi Ottmar Breitling, “gerekli güvenlik şartları sağlanamadığı” gerekçesiyle duruşmayı erteledi. Davanın iki yıl sürebileceği belirtiliyor. “Almanya"nın en büyük terör davası” diye nitelenen davayı oluşturan dosyaların uzunluğu 40 metreyi buluyor.

Almanya"nın en büyük terör davası

* Alman polisi, aylarca takip ettiği Fritz Gelowicz (29), Daniel Schneider (22) ve Adem Yılmaz"ın (29) kaldığı eve Eylül 2007"de operasyon düzenledi.

* Operasyonda başta Almanya"daki ABD askeri üssü Ramstein ve Frankfurt Havaalanı olmak üzere birçok noktaya yönelik saldırı planları ve 400 kg TNT ele geçirildi. Uzmanlar saldırılar engellenmeseydi ölü sayısının yüzlerle ifade edileceğini belirtti.

* Evde bulunan 26 adet fünyeyi örgüte sağlamakla suçlanan Türk asıllı Atilla Selek de geçen yıl kaçtığı Konya"da Türk polisi tarafından yakalanarak, Almanya"ya iade edildi.

Vatan