ŞIRNAK'ın Bestler Dereler Bölgesi'nde `Heron' adlı insansız hava aracıyla tespit edilen ve güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı 2 terörist ölü ele geçirildi.

Şırnak'taki dağlarda keşif ve gözetleme faaliyetinde bulunan `Heron' (Kartal) adlı insansız hava aracı pazartesi günü Bestler Dereler Bölgesi'nde hareket halindeki 10 teröristi tespit etti. Bunun üzerine aynı gece 300 komando ve 100'ü aşkın köy korucusu dikkat çekmemek için teröristlerin bulunduğu en yakın noktaya sivil kamyonlarla taşındı. Teröristlerin bulunduğu bölge kordon altına alınırken, dün akşam teröristlerle ilk temas sağlandı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre PKK'lı 2 terörist öldürüldü. Derin vadiler ile çukurların ve çok sayıda mağaranın bulunduğu bölgeye sıcak temasın sağlanmasından hemen sonra Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan Kobra ve Süper Kobra tipi 5 helikopter sevkedildi. Teröristlerin bulunduğu alan çembere alınmaya çalışılırken, Mehmetçiğe sürekli mühimmat ve erzak takviyesi yapıldı.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgeye Sikorsky helikopterleri ile Jandarma Özel Harekat timleri indirildi. Bu arada başka terörist grubunun olma ihtimaline karşılık, bölgeye en yakın birliklerden çok sayıda özel eğitimli komandolar da sevk edildi. Teröristlerin kaçabileceği tüm stratejik noktaların ise tutulduğu belirtildi.

Bolu Komando Tugayı'ndan bölgeye gelen askerlerin de katıldığı Cudi Dağı eteklerinde tatbikat yapıldı. Gerçek mermilerin kullanıldığı ve tankların katıldığı tatbikat havan toplarıyla da atış yapıldı. Askerler geniş araziye yayıldığı tatbikat saatlerce sürdü.