Yunanistan ile patlak veren kriz dalgası İzlanda, Portekiz ve kısmen İspanya'yı da içine alarak büyüdü.

Avrupa borç krizinden bütün ülkelerin ismi tek tek telaffuz edildi. Sıra şimdi Fransa"da..

Her adı kullanılan ülke için yeni paket hazırlanması söylentileri piyasalarına keyfini kaçırırken ABD bu karmaşadan nasıl çıkacağını düşünüyor.

Fransa"nın Euro Bölgesi"nin yeni kurbanı olacağı öngörüsü London Exchange yöneticilerinden Xaivier Rolet"in açıklamalarında yer aldı.

Rolet yaptığı açıklamada sıradaki sorunlular yani Portekiz ve İspanya"nın temizlenmesi sonrasında Fransa"nın ülke borçlarının gündeme geleceğini dile getirerek “Artık kimse Fransa bile saklanamayacak” diyerek fikrini beyan ediyor.

Bir başka uzman Kepler Capital yöneticisi Francois Mallet Fransa"nın borçlarının endişe oluşturmaya başladığını kaydetti. Mallet"in açıklamasında bir başka dikkat çeken unsur ise zayıf Fransız tahvilleri.

ABD 2011"DE EURO BÖLGESİ KABUSUNU GÖRECEK

Uzmanların hem fikir olduğu bir başka konu ise şu sıralar pek sözü geçmese de ABD bütçe açığı ve borçları 2011 yılının üst başlıkları arasında yer alacağı.

ABD tarafında Euro Bölgesi sorunlarının henüz gözlenmese de euronun değer kaybetmesi doların aşırı değerlenmesine neden olacağı için yaşanacak sıkıtı ABD"nin de euro bölgesi sorunlarını yaşayacağı düşünülüyor.

HSBC Stratejisti David Bloom, euro tarafında yaşanan panik havasının bitmediği ve bunun kurlar üzerinde ciddi rol oynayacağı görüşünde.

Ünlü yatırımcı Jim Rogers"da ABD"nin piyasalara sürekli para pompalamasının yüksek enflasyon riskini körüklediğini diler getiriyor.