Mumcular beldesindeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Osmanlı tapularının güncellenmesiyle tanınan emlakçı Tuncer Rıfat Barın, Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 5'i erkek, 3'ü kız toplam 8 çocuğundan ikisini ilgilendiren bir miras davası olduğunu söyledi.

Mirasçılara, beldeye bağlı Tepecik köyünde 136 bin 200 metrekare tek parsel arsa kaldığını belirten Barın, "Parselin ortasından yol geçmiş. Kamulaştırma görecek. İfrazı da karayolları zamanında yapmamış. Sülalenin atadığı hukukçular gerekli altyapıyı yaptıktan sonra biz de dedik ki, 'İçinizden 2 kişi atayın, o parsele mahsus yetki verin', biz de bu parselleri güncelleyelim" dedi.

Varislerin iki kişi belirlediğini ve yarından itibaren vekaletlerin çıkacağını anlatan Barın, "Mirasçılar toplam 314 kişi. O vekaletlerle de tapuda işlem başlatacağız. 8 ay sonra bu işlemleri tamamladıktan sonra burada toplanacaklar. Herkes müşterisini getirecek. En fazla parayı hangisi veriyorsa parselin satışı ona yapılacak" diye konuştu.

Barın, arazinin dönümünün 20 bin lira olarak hesaplandığını, ama iyi bir çalışmayla arazinin imar koşulları değiştirilirse bu fiyatın daha da artabileceğini, arazinin toplam değerinin ise yaklaşık 2 milyon lira olduğunu kaydetti.

Varislerin avukatı Bülent Özdilek ise toplantının amacının mirasçı hisselerini belirlemek ve konuyla ilgili bilgi vermek olduğunu ifade etti.

İlerleyen günlerde vekaletnamelerin alınması ve diğer işlemlerin başlanması aşamasına geçileceğini anlatan Özdilek, "Burası 136 dönüm civarında bir gayrimenkul. Yol olan, kamulaştırılan kısım var. Bunlara ilişkin ayrı ayrı işlerin yapılması var. Vekaletnamelerin alınması ile ilgili toplantıyı tertip ettik. Satış aşamasına getirmek için Mayıs 2013'e kadar tüm hazırlıkları bitirmeyi umut ediyoruz" dedi.

Mirasçılardan 83 yaşındaki Ayşe Azkan, dedelerinden kendisine miras kaldığını, mirası alabilirse çocuklarına dağıtacağını söyledi.

74 yaşındaki Mesure Çetin ise mirasta kendisinin de hakkı olduğunu ifade ederek, "45 sene önce kadastro geldi, ama alamadık hakkımızı. Şimdi alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.