Aydın Eğitim Bir-Sen 1 No'lu şube tarafından ilki 19 Mart 2016 tarihinde gönderilen Merhamet Tırının ikinci dualarla yolcu edildi. Uğurlama törenine Aydın Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Tevfik Aksoy, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş, Gençlik Kolları İl Başkanı Enes Yıldız ve sendika üyesi eğitimciler katıldı.

Sendika olarak iyilik hareketi ve mazluma uzanan el olmaya gayret ettiklerini belirten Aydın Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Aksoy, "Açlık ve kıtlık öyle bir noktaya ulaşmıştır ki İslam alimleri artık kedi eti yemeye bile fetva vermek zorunda kalmışlardır. Bizler cennet vatanımızda rahat ve huzurlu bir şekilde yaşarken, sıcak yataklarımızda rahat uyurken, Suriye'deki kardeşlerimiz resmen ölümle, açlıkla, kıtlıkla, tacizle karşı karşıya gelmektedir. Merhamet TIR'ında bir çuval un da benden olsun diyerek destek veren tüm halkımıza, üyelerimize ve kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Peygamber Efendimiz ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ derken bu evrensel mesajı bizlere vermedi mi? İşte bunların hepsini alt alta koyup topladığınızda ortaya tek sonuç çıkıyor: Efeler diyarından merhamet tırları yola çıkmalı. Bu nedenle bir emek hareketi olmanın yanında, sivil toplum örgütü ve dayanışma hareketi olan Eğitim Bir- Sen Aydın Şubesi olarak şehrimizden merhamet tırlarını Suriye’ye doğru yola çıkarmaya karar verdik. Eğitim Bir-Sen üyelerimizin ve kardeşlerimizin desteği ile Suriye’deki kardeşlerimiz için un topladık. İlk tırımız doldu, bundan sonra da tırlarımız dolmaya devam edecek.Merhamet tırında bir çuval un da benden olsun diyen tüm halkımıza, üyelerimize ve kardeşlerimize kampanyaya destek verdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan dualar eşliğinde Merhamet Tırı - 2 yola çıktı. Gönüllüler tarafından doldurulan tır ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çadır kentlerde yaşayan sığınmacılar için temin edilen yaklaşık 20 ton gıda maddesi bölgeye ulaştırılacak.