İmam nikahlı eşler gözaltında...

ŞANLIURFA"nın Harran İlçesi"nde, birer gün arayla rahatsızlanarak hastaneye götürülen 16 yaşındaki S.Ö."nün 2, aynı yaştaki H.Y."nin ise 7 aylık hamile oldukları ortaya çıktı. Yapılan araştırmada aileleri tarafından akrabaları ile imam nikahlı olarak evlendirildikleri belirlenen kızların, birlikte yaşadığı kişiler gözaltına alındı.

Önceki gün, Harran"a bağlı Suşehri Köyü"nde aniden rahatsızlanan 16 yaşındaki S.Ö. yakınları tarafından Harran Devlet Hastanesi"ne getirildi. Hastanede yapılan kontrolde genç kızın 2 aylık hamile olduğunun saptanması üzerine durum güvenlik güçlerine bildirildi. Bunun üzerine inceleme başlatan jandarma, S.Ö.'nün 3 ay önce akrabaları olan M.G. ile imam nikahlı olarak evlendirildiğini saptadı. Köye giden jandarma ekibi, S.Ö.'nün birlikte yaşadığı M.G.'yi gözaltına aldı.

AYNI HASTANEDE İKİNCİ VAKA

İkinci olay ise dün öğle saatlerinde yine Harran"da meydana geldi. Yakınları tarafından mide bulantısı ve halsizlik şikayeti ile hastaneye getirilen 16 yaşındaki H.Y."nin, yapılan kontrolünde 7 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Kızın 18 yaşından küçük olması nedeniyle hastane yönetimi tarafından olay güvenlik güçlerine bildirildi. Hastaneye gelen ve genç kız ile yakınlarının ifadesini alan jandarma, H.Y."nin bir yıl önce amcasının oğlu 28 yaşındaki M.Y. ile imam nikahıyla evlendirildiğini belirledi. Bunun üzerine jandarma, yakınlarına teslim ettiği genç kızın birlikte yaşadığı M.Y."yi gözaltına aldı.

Harran İlçe Jandarma Komutanlığı"nda sorgulanmaya başlanan M.G. ile M.Y."nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından, "Reşit olmayanlarla cinsel ilişki kurmak" suçundan Adliye"ye sevk edilecekleri bildirildi.


DHA