Nazilli kalp krizi geçiren iki yaşlı kişi hayatını kaybetti. Geçirdikleri kalp krizi sonucu hayatını kaybeden vatandaşların cesetleri, yakınları tarafından bulundu. Olaya hayatını kaybeden Nazilli Belediyespor"un eski futbolcusu olan kişinin 2 gün önce öldüğü belirlenirken, diğer ölüm olayında ise bahçesinde çalışmakta olan bir çiftçi kalp krizine tek başına yakalandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan her iki ölüm olayıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre; bugün Nazilli"de ölümle sonuçlanan ilk kalp krizi olayı, Kurtuluş Mahallesi 109/1 Sokak"ta bulunan 8 numaralı evde meydana geldi. Saat 12.00 sıralarında arkadaşlarının ziyarete geldiği ve Nazilli Belediyespor"da bir dönem forma giydiği öğrenilen Coşkun Akı (63) uzun süre çalan kapıyı açmadı. Evin içerisinden gelen kötü kokuyla birlikte arkadaşlarının şahsın sağlık durumundan endişelenmesi sonucu, durum polise bildirildi. Olay yerine gelerek çilingir yardımıyla Akı"nın yalnız yaşadığı eve giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan ilk kontrollerinde yaşlı adamın yaklaşık 2 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi. Akının cesedi otopsisinin yapılması için morga kaldırıldı.
Diğer olayda ise; Nazilli Belediyesi"nden emekli olduğu öğrenilen Ali Çelik(66) isimli vatandaş, sabah saatlerinde Kestane Camii İmamı olan oğlu Rifat Çelik ile birlikte Kurudere Mevkiinde bahçelerine çalışmaya gitti. Öğle saatlerine doğru hava sıcaklığının artması ve yorgunlukla birlikte rahatsızlanan Çelik, bir den yere yığıldı. Oğlu tarafından ilk müdahalesi yapılan yaşlı adam, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Olay yerine çağrılan ambulanstaki doktorların ölüm raporunu vermesinin ardından Çelik"in cenazesi Pınarbaşı Mahallesi"nde bulunan evine getirildi.
Daha önceden bir kez By-Pass ameliyatı geçirdiği öğrenilen evli ve üç çocuk babası Ali Çelik"in ölüm haberini alan yakınları yasa boğuldu. Çelik"in bugün toprağa verileceği belirtildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan her iki ölüm olayıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. (iha)