DİYARBAKIR"ın Silvan İlçesi"ne bağlı Çatakköprü ve Bağdere köylerindeki jandarma karakollarına dün PKK"lı teröristlerce eş zamanlı saldırı düzenlendi. Batman kara yolu üzerindeki Çatakköprü Köyü Jandarma Karakolu"na, saat 20.00 sıralarında dağlık alandan bir grup PKK"lı terörist taciz ateşi açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma 15 dakika sürdü. Teröristler havanın da kararmasından yararlanarak dağlık alana kaçtı. Aynı saatlerde Silvan İlçesi"ne bağlı Diyarbakır kara yolu üzerindeki Bağdere Köyü Jandarma Karakolu"na içinde 5 teröristin bulunduğu otomobilden önce el bombaları atıldı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. İlk ateşte nizamiye kapısında nöbet tutan jandarma er Salih Albayrak şehit olurken, 2 asker de yaralandı.

Teröristler kaçamadı

Karşılık verilmesiyle çıkan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler, dağlık alana kaçtı. Çatışmada Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Aziz Bektaş Kaymak ile bir er daha yaralandı. Ayrıca yoldan geçen araçların da isabet alması sonucu 4 vatandaş da yaralandı. Askerler panzerlerle kaçan teröristlerin peşine düştü. Otomobili dağlık alanda terk eden teröristleri yakalamak için bölge ablukaya alındı. Kaçış yolları tutulan 5 terörist çıkan çatışmada öldürüldü.


Bu arada Silvan İlçesi"nde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Toprak, dönüşte Bağdere Köyü Jandarma Karakolu"na yapılan saldırı üzerine güvenlik tedbirleri kapsamında güzergâhı değiştirilerek Silvan"a döndürüldü

DHA