İzmir’de bir evde karı kocanın kavga ettiği ihbarı geldi. Polis, çiftin kavga ettikten sonra evden ayrıldığını belirledi. 26 yaşındaki üç çocuk annesi kadının cesedi baraj gölünde bulundu...

İzmir’in Buca ilçesinde dün öğlen saatlerinde 155 Polis İmdat telefonuna bir ihbar geldi. Bir evde kavga olduğu ihbarı... Olay yerine giden polis kimseye rastlamadı. Komşuları, evde yaşayan çiftin kavga ettiklerini, ardından da evden ayrıldıklarını anlattı.

Polis ekipleri ayrıldıktan bir süre sonra aynı sokaktaki evden kadın kaçırıldığı ihbar edildi. Bu kez tekrar olay yerine gelen polis, eve gelen mobilya işçisi Nezih Adıgüzel, ağabeyi Fesih Adıgüzel ile kayınbiraderi Hüseyin Anuk ile karşılaştı. Komşuları, evdeki kadını bu kişilerin götürdüğünü söyleyince üçü gözaltına alındı.

Karısını baraja götürdü

Nezih Adıgüzel, eşiyle tartıştıklarını, onun yakınlarının evine gittiğini söyledi. Nezih Adıgüzel’in ifadeleri çelişkili bulunurken, Cinayet Büro Amirliği ekipleri devreye girdi. Gözaltına alınanlardan Fesih Adıgüzel ise kardeşi Nezih’in, kavganın ardından akrabalarının evine sığınan eşi Neslihan’ı alıp Menderes ilçesindeki Tahtalı Barajı’na 35 AS 0045 plakalı otomobille gittiklerini anlattı...

Fesih Adıgüzel, kardeşi ile yengesinin baraj kenarında tartıştıklarını gördüğünü söyledi.
Neslihan Adıgüzel’in ağabeyi Hüseyin Anuk da aynı yönde ifade verdi. Otomobil, araştırma sonucu Gaziemir ilçesinde terk edilmiş olarak bulundu.

Cansız bedenine ulaştılar

Soruşturma kapsamında, genç kadına ulaşılamayınca baraj sularında olabileceği ihtimali güçlendi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na haber verilmesi üzerine barajın, Değirmendere Köyü yakınlarındaki kısmına gelen bot, dün sabah saatlerinde Neslihan Adıgüzel’in cansız bedenine ulaştı. Cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılması için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Bu gelişme üzerine tekrar ifadesi sorulan eşi Nezih Adıgüzel, susma hakkını kullandı.

3 şüpheli, soruşturmayı yürüten jandarma ekiplerine teslim edilirken, Nezih Adıgüzel’in, eşi Neslihan’ı boğarak öldürüp baraja atma ihtimalinin yüksek olduğu vurgulandı.

Öldürülmeden 3 gün önce dilekçe vermiş

Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki Sapanca Yolu üzerinde geçen yıl boşandığı ve psikolojik tedavi gören eski eşi tarafından, 2 gün önce 6 yaşındaki çocuğunun gözü önünde öldürülen İlknur Büyükyazıcı’nın (36) öldürülmeden 3 gün önce Cumhuriyet Savcılığı’na tehdit edildiğine dair şikâyet dilekçesi verdiği ortaya çıktı.

Öldürülen kadının annesi Nazmiye Büyükyazıcı, eski damadının sürekli kızını öldüreceğine dair tehditlerde bulunduğunu belirterek, “Bizim de can güvenliğimiz yok. Rahatsızlığı öne sürülerek serbest bırakılırsa ilk önce bizi öldürür” dedi.
Kenan Aydoğdu’nun geçen hafta bir otomobille ablası, eniştesi ve avukatıyla birlikte İzmit’e geldiklerini söyleyen Nazmiye Büyükyazıcı, damadının daha önce avukatı aracılığıyla sağlık raporu aldığını çocuğu yanına almak istediklerini söylediğini anlattı. Büyüzyazıcı şöyle devam etti: “Kızım avukata çocuğunu teslim etmeyeceğini söyledi. O sağlık raporunu nasıl aldı, kim verdi anlamış değiliz. Kendisi tutuklandı ama bizim can güvenliğimiz yok.”