Yurdakul, 3 Mart’ta gözaltına alınarak ayrıldığı evinin kapısında sevenleriyle kucaklaştı. Eşiyle ancak telefonla vedalaşan Güngör Yurdakul, bugün Kocatepe Camisi’nde öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Uçakla getirildi

İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahke-mesi’nin Doğan Yurdakul için verdiği yol dahil 4 günlük izin dün başladı. Yurdakul, Silivri Cezaevi’nden sabah saatlerinde alınarak Atatürk Havalimanı’na götürüldü. Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla Ankara’ya gelen Yurdakul’a eşlik eden sivil jandarma ekipleri, cezaevi nakil aracını uçağın yanına kadar yanaştırarak Yurdakul’u bindirdi. Avukatı Hüseyin Ersöz’ün eşlik ettiği Yurdakul’u taşıyan nakil aracını yol boyunca 2 jandarma eskortu korudu. Cezaevi aracı, Yurdakul’un Aşağı Ayrancı’daki evinin sokağına girmekte güçlük çekti. Yurdakul’un ilk sözleri, “Arkadaşlar hepinize desteğiniz için teşekkür ederim” oldu.

Yeğeni karşıladı

Yurdakul, tutukluların yakınlarının rahatsızlandığı günlerde izin alabilmesini sağlayacak yasa değişikliğini kastederek, “Eğer bu yol olacaksa, çıkarılacak kanuna Güngör Yurdakul isminin konmasını istiyorum” dedi. Yurdakul’u, binaya girişinde apartman görevlisi Sefer Taze ve Güngör Yurdakul’un yeğeni Ali Şengen karşıladı. Yurdakul her ikisine de sıkıca sarılarak hasret giderdi. Yurdakul evinde de oğlu Burç Yurdakul ve diğer yakınlarıyla buluştu.

Avukat Hüseyin Ersöz, Jandarma’nın Yurdakul’un Sincan Cezaevi’ne götürülmesini ve sadece cenaze için çıkarılmasını istediğini belirterek, özetle şunları söyledi: “Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Sefer Mermerci’nin de çabalarıyla Doğan Bey evinde kalacak. Cenazeye katılacak. Pazartesi akşamına kadar evinde taziyeleri kabul edecek. Bu süreçte 2 jandarma 24 saat Doğan Bey’in evinde kalacak. Ayrıca kapıda da koruma olacak.”