İkinci korkunç kaza da Kocaeli’de yaşandı. Boru yüklü TIR kırmızı ışıkta durmak için yavaşladı. Bu sırada TIR’daki 1’er tonluk borular yuvarlandı, iki araç hasar gördü, bir kadın feci şekilde can verdi
 
İstanbul’dan Zonguldak’a gitmek üzere yola çıkan Burhan Adalı yönetimindeki yolcu otobüsünde arıza meydana geldi. Sürücü Osman Adalı, dün saat 03.30 sıralarında otobüsü Sakarya- Düzce sınırında emniyet şeridine çekerek durdurdu. Yolculardan bazıları sigara içmek için inerek otobüsün arka tarafına geçti. Bu sırada, aynı yönde giden Hakan Köse yönetimindeki otomobil, sigara içen yolculara ve motoru tamir etmek için uğraşan muavine, ardından da otobüsün arka tarafına çarptı. Kazada otobüsün muavini Seyit Canpolat ile yolcular Halil Bayraklı ve Muhteşem Coşkun olay yerinde öldü. Araç içinde sıkışan otomobil sürücüsü Köse ile araçta bulunan Halil Mansur Yavuz, Celal Gözel ve Emirhan Koç yaralandı.
Kazada ölen Halil Bayraklı’nın, dün İstanbul’da vefat eden ve Zonguldak’ta defnedilecek kayınbiraderinin cenazesine katılmak üzere eşi Bahriye ile birlikte otobüse bindiği belinlendi. Önceki gün ağabeyini, dün de eşini kaybeden Bahriye Bayraklı gözyaşlarına boğuldu. Kaza anını gözyaşları içerisinde anlatan 3 çocuk annesi kadın “Bir gürültü duydum. Aşağıya indiĞimde her şey bitmişti” dedi.
 
1 tonluk borular yuvarlandı
İzmit’ten yüklediği her biri 10 metre uzunluğundaki 4 çelik boruyu Yalova’ya götürmekte olan Mehmet Çalışkan yönetimindeki 41 HP 312 plakalı TIR, Karamürsel İlçesi Dörtyol mevkiindeki ışıklarda kırmızı ışık yandığı için yavaşladı. Ancak TIR’ın üzerinde bulunan ve her biri birkaç ton ağırlığında olan çelik borular bir anda bağlantılarından kurtularak yola yuvarlandı. İkisi sağa, ikisi de sola yuvarlanan çelik borulardan biri, kaldırımda yürümekte olan 30 yaşındaki İlknur Karabağ’ın üzerine düştü. Talihsiz kadın olay yerinde öldü. Çelik borular yol kenarında parkedilmiş 41 K 062 ve 41 AT 818 plakalı iki otomobili de ezerken, olay anında TIR’ın yanından başka araçların geçmemesi faciayı önledi. Kaza nedeniyle E-130 Karayolu’nun Karamürsel kent içi geçişi Yalova istikameti uzun süre ulaşıma kapandı. Kazadan sonra TIR sürücüsü Mehmet Çalışkan gözaltına alındı.
 
DHA