Dün akşam saatlerinde “macera olsun diye” Küçükkuyu sahillerinden denize lastik bot ile açılan Onur Çetin ve Burak Bülbül, geç saatlerde Yunan kara sularına girdi. Bu sırada yanlarına yaklaşan Yunan Sahil Güvenlik botundaki ekipler tarafından bota alınan Çetin ile Bülbül, “insan kaçakçısı oldukları” gerekçesiyle dövüldüklerini iddia ettiler.

Kendi botlarıyla Kadırga Burnu açıklarına gelen Onur Çetin ve Burak bülbül, Sahil Güvenlik 6. Bot Komutanlığı ekipleri tarafından Küçükkuyu Sağlık Ocağına getirildi.

Onur Çetin, Keşan'dan 2 günlüğüne tatil yapmak için Burak Bülbül ile Küçükkuyu'ya geldiklerini, akşam da lastik botla denize açıldıklarını söyledi.

Bir müddet sonra yanlarına bir teknenin yanaşarak üzerlerine ışık tuttuğunu ifade eden Çetin, şöyle dedi:
“Silah doğrultup bize halat attılar. Tekneye çıktığımızda Yunan Sahil Güvenliği olduğunu anladık. Bizi soyup 2 saten fazla dövdüler, bayıldığımızda denizden su alıp üzerimize döktüler. Sonra da üzerimizde ne varsa aldılar ve tek kürek verip bizi komalık halde bot ile denize bıraktılar. Allahtan bizim Türk Sahil Güvenliğimiz geldi, bizi alıp Küçükkuyu'ya getirdi.”

Küçükkuyu Sağlık Ocağında ilk müdahaleleri yapılan Onur Çetin ve Burak Bülbül, daha sonra Edremit Devlet Hastanesine sevk edildi.