Suriye'deki olayları takip etmek ve belgesel çekmek için yaklaşık 1 hafta önce İdlib kentine giden ve kendilerinden haber alınamayan iki Türk basın mensubunun yakınları, Dışişleri Bakanlığı önünde toplandı. 

Gerçek Hayat dergisi Ortadoğu temsilcisi ve Milat gazetesi yazarı Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun'un yakınları, konuyla ilgili bilgi almak amacıyla Dışişleri Bakanlığı önüne geldi.

Bakanlık yetkilileriyle görüşmek isteyen gruptakiler adına gazetecilere açıklamada bulunan Muhammet Halil Kaya, Suriye'de yaşanan vahşeti kamuoyuna yansıtmak amacıyla bir hafta önce Suriye'ye giden iki basın mensubundan 4 gündür haber alamadıklarını söyledi.

Basın mensuplarının yaşamından endişe ettiklerini belirten Kaya, Dışişleri Bakanlığı yetkililerden bu konuda duyarlılık beklediklerini vurguladı.

Bu sırada Milat gazetesinin Ankara temsilcisi Aslan Değirmenci, Dışişleri Bakanlığı yetkilisiyle telefonda görüştü. Değirmenci, görüşmenin ardından gazetecilere, bakanlık yetkililerinin konuyu takip ettiklerini ve bir açıklama yapacaklarını kendisine ilettiğini bildirdi.

Gruptakiler daha sonra Suriye'nin Ankara Büyükelçiliğine gitti. Bina önünde açıklama yapan Eyüp Gökhan Özekin, ''Dünyanın hiçbir yerinde gazeteci, yardım gönüllüleri ve sivillere zarar verilemez. Arkadaşlarımızın yaşamından endişe ediyoruz. Suriyeli yetkililerden açıklama bekliyoruz'' diye konuştu.

Özekin, basın mensuplarının durumuyla ilgili bilgi alana kadar elçilik önünde toplanmayı sürdüreceklerini belirtti.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.