Antalya'da yaşayan Adanalı işçi emeklisi Nazmi Aydoğan; bir baba için en zor kararı vermek zorunda... Zira böbrek nakli bekleyen iki çocuğundan birini seçmek durumunda. "Böbreklerimin ikisini de onlara vereyim, ben diyalize bağlanayım" önerisini ise doktorlar kabul etmedi. Üstelik bu kritik kararı vermek için sadece bir haftası var... 5 çocuk babası Nazmi Aydoğan (52), biri 13 diğeri 5 yıldır diyalize giren çocuklarının ıstırabına daha fazla dayanamadı ve bir süre önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne başvurdu. 
 
'KARDEŞİMİ YAŞAT BABA' 
Nazmi Aydoğan, "2 böbreğimi de kızım Hidayet (26) ile 5 yıldır böbrek hastası olan oğlum İzzet'e (21) vermek istiyorum. Ne olur onları yaşatın. Ben diyalizle yaşamaya razıyım" dedi. İlk haberler iyiydi... Yapılan kontrollerde baba ile çocukları arasında kan ve doku uyumu saptandı. Ancak doktorlar babanın her iki böbreğini de verme önerisini geri çevirerek, "İki böbreğini birden vermen söz konusu olamaz. Çocuklarından birini seçmelisin" deyince, acılı baba kendini yeni bir kâbusun içinde buldu. 21 yaşındaki İzzet, "Baba böbreğini ablama ver. Çünkü o 13 yıllık böbrek hastası. Belki bana ilerde donörden böbrek bulunur" diyerek babasına yardımcı olmak istedi. Ancak bu kez de abla Hidayet, "Erkek kardeşim benden daha genç. Onun yaşaması beni daha çok mutlu eder, böbreğini ona ver" dedi. Doktorlarsa çocukların durumu nedeniyle babanın en kısa sürede karar vermesi gerektiğini söylüyor. Çaresizlik içinde kıvranan Nazmi Aydoğan da "Canımdan çok sevdiğim kızım Hidayet, 13 yıllık böbrek hastası. Haftanın 3 günü 4'er saat diyalize giriyor. Artık diyaliz de fayda etmez oldu. Nakil olmazsa kızım göz göre göre ölecek. Bu acıya dayanmam imkânsız" diyerek gözyaşı döküyor. 
 
ANNENİN KAN UYUMU YOK 
Bu arada Anne Gülfizan Aydoğan (50) da evlatları için bir böbreğini vermek istedi hiç tereddüt etmeden. Ancak kan grubu çocuklarıyla uyuşmadı. Hastane kan uyumsuz böbrek nakli yapılabildiğini bildirdi. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu, çok maliyetli olduğu için bu tür nakil ücretini karşılamadığından anne Aydoğan çocuklarına böbreğini veremedi. Gülfizan Aydoğan, "Eşim çocuklardan birini tercih etmek zorunda. Geride kalan evladıma bir şey olursa bu acıya ne eşim dayanabilir ne de ben" diyor. Bu arada çiftin 17 yaşındaki kızları Sultan Aydoğan da böbrek hastası ve ilaç tedavisi görüyor.