Güngören'de yapılan hain saldırıyı dün Mersin'deki canlı bomba olayı ve son olarak bu sabah İzmir'deki saldırı izledi. İstanbul'daki saldırının ardından harekete geçen istihbarat kaynaklarının dün ve bugün meydana gelen saldırılara dair güvenlik güçlerini 10 gün önce uyardığı ortaya çıktı. İstihbarata göre iki bombalı araç daha var ve her an yeni bir saldırı gerçekleşebilir...

Mersin ve İzmir"de patlayan bombalı araçlarla ilgili yaklaşık 10 gün önce çok gizli bir yazı gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı"nın, bölücü örgütünün büyük şehirleri kana bulamak için, bomba yüklü 4 araç temin ettiği ifade edildi. Gaziantep, Adana, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul ve İzmir"de olası saldırı sinyali veren gizli yazıda, araçlarda A-4 tipi yüklü miktarda plastik patlayıcı olduğunun da yeraldığı kaydedildi.


Terör örgütünün son dönemde özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri"nin gerçekleştirdiği operasyonlarla büyük darbeler aldığını bu yüzdende büyük kentlerde kanlı terör eylemlerine yöneleceği ifade edilen gizli yazıda, “Kısa bir süre önce Kuzey Irak"tan ülkemize girdiği sanılan 4-5 kişilik 3 ayrı bölücü terör örgütü grubunun, eylem amaçlı olarak farklı yöntemlerle elde ettiği araçlarla büyük kentlerde bombalı eylem planladıkları bilinmektedir” denildi.

2 ARAÇ DAHA VAR

Yazıda plakaları da verilen araçlardan birinin Mersin"de 13 polisin yaralanmasına, diğerinin ise İzmir"de 10"u polis ve asker toplam 16 kişinin yaralanmasına neden olan araçlar olduğu ifade edildi. Bu araçların bulunması için çok detaylı çalışmaların devam ettiğini belirten emniyet yetkilileri, “birbiriyle iletişimi olmayan bu gruplar, cep telefonlu ve uzaktan kumandalı düzeneklerle mümkün olan her yerde güvenlik kuvvetlerine yönelik eylem planlıyorlar” şeklinde konuştular.

Halen başta İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Urfa, Diyarbakır, Antalya, Adana ve Mersin illerinde detaylı olarak aranan 2 tane daha bomba yüklü araç bulunduğunu bildiren emniyet yetkilileri, “Bu araçlarda da 15-20 kiloya yakın patlayıcı olduğu düşünüyoruz” dediler.