Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki etkinliğe Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ve eşi, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Okul Müdürü Adem Koçer ile müdür yardımcıları katıldı. Kaymakam Ali Katırcı sınıflara yaptığı ziyaretlerde ilk olarak öğrencilere süt içip içmediklerini sordu.
Yaptığı açıklamada,etkinliğin ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında sadece kendi okullarında yapıldığını belirten Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Başyardımcısı İbrahim Ata, sağlıklı beslenme ve obeziteye karşı okulda eğitimler yaptıklarını öğrencileri taramadan geçirdiklerini söyledi. Ata, Didimli hayırseverlerin katkılarıyla süt ve kekleri tedarik ettiklerini kaydederken, ilerleyen günlerde etkinlikler kapsamında ‘Sağlıklı yaşam yürüyüşü’ etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise etkinliğin okulun kendi has ve Bakanlıklar aracılığıyla desteklenen proje çerçevesinde yapıldığını söylerken, tüm öğrenciler süt ve süt ürünlerini içmeleri ve ailelerinde bu konuya hassasiyetle eğilmeleri tavsiyesinde bulundu.

22.20110526162326.jpg