Levrek ve çipura’da Avrupa’nın önde gelen üreticilerinden biri olan Türk Su Ürünleri Sektörü, İzmir’de “7. Su Ürünleri İhracat ve İşleme Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı-Future Fish Eurasia 2014”de buluştu. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, İzmir’deki fuarda Türk balıklarını ziyaretçilerin beğenisine sundu. STG, fuar süresince yaklaşık 2 bin kişiye balık ikram etti.

İzmir’de 7. kez düzenlenen, Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun da katıldığı “ Su Ürünleri İhracat ve İşleme Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı-Future Fish Eurasia 2014” fuarına yoğun ilgi oldu. 32 ülkeden, yerli ve yabancı 250 katılımcı firmanın iştirak ettiği fuarda sektördeki alıcı ve satıcılar bir araya geldi. Fuarın resmi açılışı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları tarafından yapıldı. Fuarı ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak ile Daire Başkanları Ramazan Çelebi ve Mustafa Altuğ Atalay ziyaret etti.

Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, “STG olarak 2014 yılında 14 tanesi yurtdışında 1 tanesi Türkiye’de 15 tane su ürünleri fuarına katılarak konumumuzu güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise Türkiye’nin ihracatında yıldız sektörler arasında yer alan Su Ürünleri Sektörü’nün 2023 yılı için belirlediği 1.5 milyar dolar ihracat rakamına fuarlarda yaptıkları tanıtım sayesinde ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu standında, Sipari Restoran Şefi Aşçı İbrahim Önen, Türk balıklarını özel soslarla hazırlayarak ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuar süresince STG standına fuar ziyaretçileri yoğun ilgi gösterdi.

“7. Su Ürünleri İhracat ve İşleme Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı-Future Fish Eurasia 2014 Fuarı”nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu, STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Atakan Demir ve İsmail Aksoy, Ege İhracatçı Birlikleri Uzmanı Gökay Çelikli ve Ege İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı Neslihan Ersan temsil etti.