Demirtaş, İMKB Hattat Hamid Aytaç İlköğretim Okulu birinci sınıfında okuyan kızı Delal Demirtaş’ın karne dağıtım törenine katıldı. Çocuklar ve vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Demirtaş, daha sonra basın mensuplarının gündem ile ilgili sorularını yanıtladı.
 
‘Davalar ne olacak’
Başbakan Erdoğan’ın seçim öncesi muhalefet liderlerine, gazeteci ile bazı yazarlara açtığı davaları geri çekmesininin hatırtatılması üzerine Demirtaş, şunları söyledi:
“Bu kadar hakaret ve yalan üzerine bir kampanya yürüttü. Şimdi diğer partiler ve köşe yazarları ile ilgili açtığı davaları geri çekmiş. Güzel bir gelişme. Fakat, bizimle ilgili savcıların açtığı 2 bin 500 yıllık hapis davaları var, onlar ne olacak. Onları geri çekme konusunda yasal düzenleme önüne koyuyor mu? Helalleşme olacaksa böyle olur. 2 bin 500 yıl, 3 bin yıl hapis cezaları ile yargılanacağız konuşmalara ilgili Başbakan bizimle ilgili söylediğini bırakmayacak, seçimde istediğini elde ettikten sonra çıkıp hadi helalleşelim diyecek. Böyle bir yaklaşım doğru değil.” DHA