Kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak bilinen 6111 Sayılı ''bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin'' kanundan yararlanmak üzere Söke ilçesinde 2 bin 700 mükellefin borcunu yapılandırmak için Söke Vergi Dairesi'ne başvurduğu bildirildi. 
     Söke Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni çıkarılan kanunla ilgili olarak 1 Mart tarihinden itibaren başvuruları aldıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     ''Şu ana kadar borçlarını taksitlendirmek için Söke Vergi Dairemize başvuran mükellef sayımız 2 bin 700 ile sınırlı kaldı. Bu rakam borçlu mükelleflerin ancak yüzde 30'unu oluşturuyor. Daha yaklaşık 7 bin borçlu mükellefimiz yapılandırma için bize başvurmadı. Süre eğer uzatılmazsa 2 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek. Önümüzde iş günü olarak 16 günlük çok kısa bir süre kaldı. Mükelleflerimizi son günü beklemeden borç yapılandırılması için Vergi Dairemize bekliyoruz.'' 
     Öte yandan Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Refik Karataş, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halk Bankası'ndan alınan ve ödenmeyen esnaf kredileri ile ilgili yapılandırmaya beklenen ilginin olmadığını söyledi.