İki odalı evden 17 traktör römorku dolusu evsel atık, çöp, karton kutu, plastik ve teneke kutu çıkartıldı.

Mahalle sakinleri tarafından Zabıta Müdürlüğü'ne Camikebir Mahallesi 805. Sokak'ta bulunan Derya Karakuş (40) ile annesi Nilgün Karakuş (73)'un yaşadığı evden pis kokular geldiği ihbarı yapıldı. Bunun üzerine harekete geçen belediye ekipleri Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ile birlikte Derya Karakuş'un yaşadığı eve gitti. Uzun bir ikna sürecinden sonra kapıyı açtıran görevliler, çöp evde saatler süren temizlik çalışması yaptı. Ev içinde 1 buçuk metreye ulaşan çöp yığınlarını aşarak güçlükle eve giren ekipler temizlik çalışması sırasında da zaman zaman Derya Karakuş'un müdahaleleri nedeniyle zor anlar yaşadı. Evden boşaltılan malzemelerin çöp olmadığını gerektiğinde kullanılacak malzemelerden oluştuğunu savunan Derya Karakuş, sağlık ekiplerinin genel muayeneden geçirme isteğini de kabul etmedi.

Tuvaleti, banyosu, mutfağı ve suyu bulunmayan evden çevreye böcek ve kötü kokular yayıldığı için ekipler temizlik çalışmalarını yürütürken zorlandı.

Avanos Belediyesi Zabıta ekipleri, Karakuş ailesinin çöp evini 6 yıl önce de temizlediklerini ifade ederek şöyle konuştular: "İki kadın devamlı surette çöp biriktiriyor. 6 yıl öncede başka bir evde otururlarken yine şikayet olmuş ve evlerini temizlemiştik. Bugün yine benzeri bir manzara ile karşılaştık."