Dinlendiği ihbarıyla Emniyet"i alarma geçiren Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt, iki aydır farklı araçlar tarafından takip edildiğini söyledi. Eski Bağdat Büyükelçisi, "Kuşkularım gözleme dayalı" dedi

Sivil plakalı bir araç tarafından takip edildiği ve dinlendiği şüphesiyle Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz"a başvuran Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, camları film kaplı gizemli aracın polise ait olduğunun ortaya çıkmasına rağmen, takip edildiği yönündeki şüphelerinden kurtulamadı. Önceki gün yaşanan olayın ilk olmadığını belirten Paksüt, yaklaşık iki aydır aynı tip farklı plakalı araçlar tarafından izlendiklerini söyledi.

EŞİM FARK ETTİ

Ankara"yı karıştıran esrarengiz takip olayının ardından AKŞAM"a konuşan Paksüt, takip edildiğine ve dinlendiğine ilişkin şüphenin tamamen dikkat ve gözleme dayandığını belirtti. Paksüt, şöyle konuştu:

“Yaklaşık iki aydır aynı tip, farklı sivil plakalı araçlar etrafımızda dolaşıyor. Bu araçların ortak özelliği, "ticari binek" olmaları. Özellikle bir araç, son dönemde çok dikkatimizi çekti. Plakası "RBF" olan Fiat Doblo marka aracı, eşim Ferda fark etti. Bu konuyu aramızda konuştuk, tekrar ederse polise başvurmaya karar verdik. Önceki gün öğle yemeği için Kavaklıdere Tenis Kulübü"ne giderken benzer bir olay yaşanınca Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz"ı arayıp durumu bildirdik. Ancak bu kez aracın markası Fiat Doblo değil, Ford"un aynı tip başka bir modeliydi.”

Yılmaz"ın konuyla yakından ilgilendiğini ve Tenis Kulübü"ne gelerek bilgi verdiğini ifade eden Paksüt, “Sayın Yılmaz, sivil plakalı aracın Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Dairesi"ne ait olduğunu, bir başka görevle ilgili bölgede bulunduğunu, araçtaki sivil plakanın polis tarafından kullanıldığını ve konunun bizimle ilgisi bulunmadığını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü de aynı yönde açıklama yaptı” dedi.

TRAFİĞE KAYITLI DEĞİL

Emniyet Müdürü"ne Doblo marka diğer şüpheli aracın “RBF” plakasını da verdiğini belirten Paksüt, şöyle devam etti: “Yapılan araştırmada Fiat Doblo aracın plakasının trafiğe kayıtlı olmadığı ortaya çıktı. Polisin kullandığı sivil plakalar arasında da böyle bir plakanın olmadığı bildirildi. Trafiğe kayıtlı olmayan plaka taşıyan bir aracın, sürekli çevremizde dolaşması düşündürücü. Sayın Ercüment Yılmaz, bu olayı da mutlaka çözeceğini söyledi. Ben ve eşim, devletimize, polisimize güveniyoruz.”

Anayasa Mahkemesi üyeliğinden önce uzun yıllar büyükelçilik yaptığını anımsatan Paksüt, “Bağdat"ta eşimle bulunduğumuz sırada büyükelçiliğimiz bombalandı. Mutlak bir ölümden döndük. Irak"ta yaşadıklarım bana ve eşime, sürekli dikkatli olmayı öğretti. Takip edildiğimize ilişkin şüphelerimiz de kuşkuya dayanan bir durum değil, tamamen dikkat ve gözleme dayalı tespitlerimizdir” dedi.

Yapılacaksa usulü bellidir

BAŞBAKAN Yardımcısı Cemil Çiçek, Paksüt"ün aracının takip edildiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Kesinlikle izleme, takip söz konusu değil” dedi. İnsan Hakları İstişare Toplantısı"na gelişinde soruları yanıtlayan Çiçek, konuyla ilgili Emniyet Müdürü Yılmaz"ı arayıp bilgi aldığını söyledi. Çiçek, polis ekiplerinin başka bir maksatla olay yerinde bulunduğunu ve olayın Osman Paksüt ile alakası olmadığını öğrendiğini vurguladı. Ortada bir yanlış anlama olduğunu belirten Çiçek, “Türkiye bir hukuk devletidir. Böyle bir şey yapılacaksa, hangi usule göre yapılacağı bellidir. Emniyet Müdürümüz de kendisiyle konuşmuş hemen olayın akabinde. Her iki tarafın da tatminkâr olduğunu düşünüyorum” dedi.

ATALAY: Tamamen yanlış anlama

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Paksüt"ün “takip edilmesi ve dinlenmesi gibi bir olayın söz konusu olmadığını” söyledi. Atalay, “Tamamen yanlış anlamadan ibaret bir konu” dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu"nda milletvekillerinin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Atalay, şöyle konuştu: “Kendisinin takibi gibi bir konu söz konusu değil. Sayın üye de dahil Emniyet, hepsi, olayın yanlış anlama olduğunu anlattılar.”

EMNİYET: Çetenin teslimat izlemesi

EMNİYET yetkilileri, Paksüt"ü izlediği iddia edilen polis aracının KOM Daire Başkanlığı Mali Büro bölümünün aracı olduğunu söyledi. Ford aracın dinleme yapmadığının altını çizen yetkililer, araçların yalnız görüntü kaydettiğini, olay günü de Papermoon"da takip edilen zanlıların buluşması için bölgeye gönderildiğini söyledi. Tenis kulübü önüne park nedeni ise restoranın parka elverişli olmaması.

AKŞAM