Kocasını iyi günde değil kötü gününde de yalnız bırakmadı. Kahramanmaraşlı Leyla Yörük, eşine böbreğini verebilmek için 2 ayda 30 kilo zayıfladı.

4 yıl önce teşhis gerçeği öğrendi
Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğünde elektrik teknisyeni olarak çalışıyordu ifade eden 48 yaşındaki Mehmet Yörük. 4 yıl önce rahatsızlandı, ve gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Doktorlar böbrek nakli yapılması gerektiğini söyledi.

Gökte ararken yanında buldu
Yörük harıl harıl böbrek aramaya başladı. Doku tahlilleri yapıldığında 45 yaşındaki Leyla Yörük ile dokularının uyuştuğu ortaya çıktı.

Eşi hiç tereddüt etmeden böbreğini verebileceğini söyledi. Ancak ortada bir sorun vardı. Eşi 97 kiloydu ve böbrek verebilmesi için en az 30 kilo zayıflaması gerekiyordu.

Doktorlar ihtimal vermiyordu
Doktorların pek ümidi de yoktu aslında. Zayıflayacağına ihtimal vermediler. Azimle çalışarak, hızla kilo verdi.. Doktorlara kontrole gitmeyi de ihmal etmedi. Çok çalıştı ve 2 ayda 30 kilo verdi. Doktorlar da bu duruma şaşırdı.

Leyla hanım "Çok mutluyum, yapmam gerekeni yaptım" sözleriyle eşine olan duygularını ifade ediyor. Kocası da "eşimle gurur duydum' diyerek karşılık veriyor..

Mutluluğun fotoğrafı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan nakil başarıyla sonuçlandı. Başarılı böbrek naklinden sonra Yörük şimdi evinde dinleniyor. Şimdi onlardan mutlusu yok.. / vatan