Geçtiğimiz yıl engellilere tekerlekli sandalye alabilmek amacıyla mavi kapak toplama kampanyası düzenleyen Yedi Eylül İlköğretim Okulu 4/C sınıfı öğrencileri, 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için yeniden kolları sıvadı. Geçen yıl 3 bin kapak toplayan minik öğrencilere bu yıl okuldaki tüm öğrenciler destek verdi. Okulda 2 ay gibi kısa sürede 30 bin mavi kapak toplandı.
Engellilere destek olmak amacıyla okulda mavi kapak toplama kampanyasına öncülük ettiklerini kaydeden 5/C sınıfı öğretmeni Bahise Eroğlu, “Projeyle hem bir engelli vatandaşımızın yüzünü güldürmeyi hem de çocuklarımıza küçük yaşta sosyal sorumluluk alma ve yardımlaşma duygularını aşılamayı amaçladık. Mavi kapakları toplamaya ve projeye katkı sağlamaya devam edeceğiz. Engellilere destek olmak, sosyal bir sorumluluk. Bu proje sayesinde, engellilere önemli bir destek veriliyor. Bizim için maddi ve manevi hiçbir değeri olmayan kapaklardan tekerlekli sandalye elde ediliyor. Sadece eğitim kurumlarının değil, diğer şirketlerin de projeye katkı sağlaması gerek. Böylesi yararlı bir işe katkı koymak öğrencilerimizi ve biz öğretmenleri memnun ediyor” dedi.
TEK BAŞINA 7 BİN KAPAK TOPLADI
Yedi Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki Yılmaz Berke Karataş okulda başlatılan kampanyaya bireysel çabasıyla topladığı 7 bin kapakla destek oldu. Topladığı kapaklarla arkadaşlarına örnek olan Karataş, yaz tatili boyunca mavi kapak topladığını, okulda başlatılan kampanyaya destek olduğu için çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.