Çelik, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın yazılı soru önergesine verdiği cevapta, KHK'yla Devlet Memurları Kanunu'na eklenen geçici madde uyarınca, şartları taşıyan 4-B'lilerden belirlenen süre içinde başvuranların kadroya alındığını kaydetti.

Faruk Çelik, bu kapsamda, 21 Aralık 2011 tarihi itibariyle 4-B'li olarak istihdam edilen 187 bin 280, Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca istihdam edilen 10 bin 758 olmak üzere, toplam 198 bin 38 sözleşmeli personelin memur kadrolarına atandığını ifade etti.

Bu kanunlara göre istihdam edilenlerden, ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının araştırma-geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışan sözleşmeli personelin kapsam dışında tutulduğunu belirten Çelik, belediye ve il özel idarelerinde istihdam edilen sözleşmeli personelin istihdam şeklinin Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin B fıkrası kapsamına girmediğini belirtti.

Çelik, sözkonusu Kanun ile Belediye Kanunu uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personele ilişkin düzenlemelerin farklı mevzuat hükümlerine dayandığını bildirdi.