Kuşadası Lions Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tavla Şampiyonası sona erdi. Derici Otel'de gerçekleştirilen turnuvada kuyumcu Murat Akten birinciliği elde etti.
İki gün süren ve aralarında Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı ve Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan'ın da bulundu 90 tavlaseverin katıldığı turnuva çok çekişmeli maçlara sahne oldu. Final maçında Hamdullah Akın'ı 5-3 yenen Murat Atken birinciliğe ulaştı.
Şampiyonada birinci olan Murat Atken altın zar ve kupa kazanırken, ikinci olan satış elemanı Hamdullah Akın gümüş zar ve kupa, üçüncü olan İsmet Erdem ise bronz zar ve kupa elde etti. Büyük ilgi gören turnuvada, turizmci Turan Kurdoğlu dördüncü ve Raşit Erol ise beşinci oldu.
118-R Yönetim Çevresi Kuşadası Lions Başkanı Ahmet Gündüz, bu yıl 19. kez düzenlenen Altın Zar Tavla şampiyonasından elde edilen gelirin tamamının eğitim amaçlı olarak kullanılacağını söyledi. Elde edilecek gelirle Kuşadası'ndaki okullara akıllı tahtalar alınacağını açıklayan Gündüz, ayrıca küresel ısınma konusunda da çalışmalar yapacaklarını kaydederek, gösterilen ilgiye teşekkür etti.