Operasyonlarda 8 ruhsatsız silahın da ele geçi-rildiğini bildiren Emniyet, menajerlik sınav sorularının da çalınarak, fahiş fiyatla satıldığını kaydetti
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi'nde toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiğinin tespit edildiği ve delillendirildiği bildirildi. Yapılan aramalarda 8 ruhsatsız silah ele geçirildi.
 
Ayrıca soruşturma kapsamında, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 31 Mart'ta gerçekleştirdiği futbolcu temsilcisi sınavı sorularının, suç örgütü tarafından ele geçirildiği ve daha sonra sınava katılan adaylara fahiş fiyat karşılında satıldığı belirtildi. Emniyet Müdürlüğü internet sitesinde açıklama yayınladı. İşte o açıklama: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (CMK 250. Madde ile Yetkili) vermiş olduğu 2011/2287 sayılı talimatı ile yürütülen soruşturma kapsamında; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olarak, cebir ve şiddet içeren eylemler, yetkisiz futbolcu menajerliği yapılması ve Bank Asya 1.Ligi'nde mücadele eden bir futbol kulübündeki usulsüzlükler nedeniyle Aralık 2010 tarihinde çalışma başlatılmıştır.
 
FUTBOLCULAR TEHDİT EDİLDİ
 
Yapılan çalışmalarda; suç örgütü tarafından yetkisiz menajerlik yolu ile yüksek miktarda haksız kazanç temin edildiği, bazı spor kulüplerinin hesaplarında usulsüzlükler yapıldığı, bazı futbolcuların da tehdit edilerek kulüpteki alacaklarından zorla vazgeçirildikleri belirtildi.
 
SINAV SORULARI ÇALINDI, SATILDI
 
Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 31 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen Futbolcu Temsilcisi sınavı sorularının da suç örgütü tarafından ele geçirildiği ve daha sonra sınava katılan adaylara fahiş fiyat karşılığında satıldığı, örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligi'ndeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir.
 
Yıldırım'ın gözaltı kararı kaldırıldı
 
Şike soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede anjiyo olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili savcılık karar aldı. Savcılık, 4 günlük gözaltı süresi dolduğu ve sağlık durumu nedeniyle Yıldırım'ın gözaltı kararını kaldırdı. Ancak Savcı Mehmet Berk, Yıldırım hakkında İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yakalama kararı çıkarılması için talepte bulundu. Bu talebin, gözaltı süresinin dolduğu göz önüne alınarak, hukuki boşluğun doldurulması ve tedavi süreci bittikten sonra Yıldırım'ın yeniden ifadeye çağrılabilmesi amacıyla yapıldığı öğrenildi. Nöbetçi Mahkeme bu talebi karara bağlayacak. Bu arada Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Başhekimi Prof. Dr. Zerrin Yiğit, "Burada kendisinin tam ne kadar kalacağını önceden söylemek mümkün değil. Şu anda ilaç tedavisi devam ediyor" dedi.
 
Adımızı çıkardılar adımızı
 
Şike soruşturmasında yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye girişleri sağlanan şüphelilerden Bülent Uygun, basın mensuplarına yönelik olarak "Adımızı çıkardılar, adımızı" diye seslendi. Bu arada, hastanede tedavisi süren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bugün savcılığa sevk edilebileceği bildirildi. Önceki gün adliyeye sevkedilenlerden Abdurrahman Yakut, Olgun Peker, Haldun Şenman, Talat Emre Koçak, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü tutuklandı. Şike soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 22 kişiden Levent Eriş, Mehmet Yıldız, Halil Köstek ve Özcan Üstüntaş savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmış, 18 kişi ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.
 
yenişafak