AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Bugün saat  11:00’de Atatürk Meydanında gerçekleştirilen törene Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Bölge Jandarma Komutanı İbrahim Aydın, AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, bakanlıkların il müdürleri, STK temsilcieleri ve öteki yetkililer katıldı. 
 
Atatürk Anıtına çelenk konmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklalm marşı okundu.
Ardından Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nden Gazi Piyade Çavuş Murat Maral yaptığı gaziler-gunu-(4).jpgkonuşmada “Türk ulusu için şehitliğin vazgeçilmez önem ve anlamı vardır. Türk ordusu 1950-1953’te Kore’de, 1974’te soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için Kıbrıs’ta, Nato kararırıyla Bosna Hersek ve Kosova’da, savaşmış, halen de bölücü terör örgütüyle savaşmaya devam etmektedir. Vatan için canını ve kanını veren şehitlerimiz tek tek onur abidesidir. 19 Eylül aynı zamanda Gazi Mustafa  Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi ünvanı verildiği tarihtir. Vatanın bağımsızlığı ve milletimizin onuru uğruna canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazi olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Atatürk Meydanı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri Egemenlik Parkı’nda bulunan Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler. Burada Vali Kerem Al şeref defterine şunları yazdı: “Gaziler Günü münasebetiyle sizleri  yeniden anmanın mutluluğu iindeyiz. Sizler bu toprakları vatan yapan iradenin en önemli parçasısınız. Sizler bu vatan için ölmeyi göze alarak yüksek ruh ve derin bir vatan sevgisi sergilediniz. Varlığınız, Cumhuriyetimizin genç bekçilerine sorumluluklarını hatırlatan canlı abidelerdir. Çocuklarımız sizin izinizde, daha büyük ve daha modern bir Cumhuriyet’in genç nesilleri olarak, yılmaksızın yürüyeceklerdir. Kahraman gazilerimiz, bu vesileyle sizleri bir daha şükranla anıyor, aziz hatıralarınız önünde saygıyla eğiliyorum.”
Ziyaret sırasında Vali  Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ve Bölge Jandarma Komutanı İbrahim  Aydın Dernek Başkanı Savil Esin’e çiçek takdim etti.
 
Daha sonra protokol üyeleri Egemenlik Parkı’nda şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek sohbet ettiler. 
 
gaziler-gunu-(2).jpg
 
gaziler-gunu-(5).jpg
 
gaziler-gunu-(6).jpg
 
gaziler-gunu-(1).jpg