ALJ Grup Başkanı Mohammed Jameel"le görüşen Cumhurbaşkanı Gül, projeyi destekleyeceğini ve takip edeceğini bildirdi.

JAPON Toyota"nın dünyadaki en büyük distribütörü olan ve 2009 yılında Toyota"nın Türkiye temsilciliğini de Sabancı Grubu"ndan alarak dikkat çeken ALJ Grup, 5 yıl içinde Türkiye"de 185 bin kişiye iş bulup, iş kuracak. ALJ"nin kasım ayında Türkiye"de başlattığı bu projesinin takipçisi ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Olacak. 3 ay önce ALJ Grup Başkanı Mohammed Jameel"le görüşen Gül, Türkiye"nin en büyük yarasına parmak basan bu projenin destekçesi ve takipçisi olacağını söyledi.

Bu ülke için ne yapabiliriz
Sosyal sorumluluk ve toplum yararına projelerin ALJ Grup için her zaman asıl işin bir parçası olduğunu belirten Toyota Türkiye CEO"su Ali Haydar Bozkurt, “ALJ, girdiği bir ülkede ticaretten ve para kazanmaktan önce bu ülkeye sosyal olarak nasıl katkı sağlayabileceğine bakıyor. Türkiye"ye de girdiğinde de Mohammed Jameel"in bize ilk sorduğu, "Bu ülke için ne yapabiliriz" oldu” dedi.

ALJ"in 2003 yılında verdiği bir kararla işsizliğe odaklandığını ve BRJ (Güzel İş Kapısı) isimli ayrı bir birim kurduğunu ifade eden Bozkurt, ALJ Grubu"nun operasyonel olduğu ülkelerdeki toplumsal problemler incelendiğinde en öne çıkan problemin işsizlik olduğunu söyledi. Bozkurt şöyle konuştu:

Hedef yılda 1 milyon
“Bu nedenle istihdam hedefli BRJ projesini dizayn ederek, şubeli bir şekilde "İş süper marketleri" açıyoruz. BRJ bugün beş ülkede (Fas, Suriye, Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye) aktif şekilde istihdam hizmetleri veriyor. 2003 yılındaki kuruluşundan bugüne kadar 150 binin üstünde kişiye iş buldu. 2020 yılında dünyadaki tüm BRJ şubeleri ile yılda 1 milyon istihdam sağlanmasını hedefliyoruz. Türkiye"deki hedefimiz ise 5 yılda 185 bin kişiye iş bulup, iş kurmak.”

İşimiz gücümüz istihdam
Türkiye"de ilk defa işsizlere yönelik, iş bulma ve de iş kurma hizmetlerini bir arada verildiğini kaydeden Bozkurt, ilk şubelerini ise "İşimiz gücümüz istihdam" sloganıyla Anadolu yakasında Sancaktepe"de açtıklarını söyledi. Bozkurt, şunları anlattı: “Bu şubede iş danışmanlarımız ücretsiz bir şekilde işsizlere yardımcı olup, gerekene eğitim aldırıp işe sokuyor. 2 ayda 1000 kişinin üstünde başvuru oldu ve bunların 300"e yakınına iş bulduk. BRJ projesi iş arayana iş, firmalara da çalışan sağlıyor. Bizi dünyadaki diğerlerinden ayıran ise onlara iş kurma fırsatı da vermemiz.”

"Güzel İş Kapısı" nasıl iş verecek

ALJ Grubu"nun Türkiye"de ilk şubesini Sancaktepe"de kurduğu BRJ şubesinde şu hizmetler veriliyor:
Vasıfsız kişiye piyasanın talebine uygun şekilde vasıf kazandırarak istihdam sağlamak.
Vasıflı olduğu halde henüz iş bulamamış mavi yakalı işsizin iş hedefine ve vasfına en uygun iş imkanı na yönlen-dirilerek istihdamının sağlanması.

Bireysel bir şekilde gelir getirici faaliyette bulunan ama henüz vergi levhası almamış bayan girişimcilere 500 TL ile 3 bin TL arasında mikrokredi desteği verilecek.
Sektör sınırlaması olmadan işini büyütmek isteyen gerçek ve tüzel kişilere 3 bin ila 20 bin TL arasında uzun vadeli faizsiz BRJ KOBİ destek kredisi verilecek.

DİĞER HABERLER

En büyük distribütör oldu, büyümede Çin"i bile geride bıraktı

FRANSIZ Citroen"in 2010 yılında 29 bin adetlik satış ve yüzde 3.8"lik pazar payıyla dünyadaki en büyük distribütörü olan Bayraktar Otomotiv, 2011 yılına ise temkinli girdi. Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, Fransız markanın en büyük distribütörü olmanın dışında dünyadaki 9"uncu büyük pazarı haline geldiklerini belirterek, “2010 yılında büyümede ise Çin"i de geride bırakarak dünya birincisiyiz. 2011 yılında pazarı ne yazık ki 1 milyon adetlerde görmüyoruz. Karamsar değiliz ama temkinli olmak zorundayız” dedi.

2011 yılında otomobil ve hafif ticari araç satışlarını 30 bin adetlik düşüşle 730 bin olarak hedeflediklerini kaydeden Tatoğlu, şöyle konuştu: “Rekor Aralık ayının ardından bu yıl Ocak ve Şubat aylarında da satışların tarihi seviyelerde gitmesi herkesin pazar beklentisini 2010 yılının üstüne taşıdı. Ama herkes döviz kurunda yaşanan yüzde 10"luk artışı unutuyor. Geçtiğimiz yıl araç tedariğinde yaşanan sıkıntılar yaşanmasın diye herkes bu yıl başında siparişleri artırdı ve bol araç geldi. Bu da döviz kurundaki artışın fiyatlara tam olarak yansımamasını sağladı. Eldeki araçlar bitip yenileri sipariş edildiğinde fiyatlarda artış yaşanacaktır. Bu da talebi özellikle ikinci yarıdan sonra düşürecektir. Ama buna rağmen biz 2010 yılına yakın bir pazarın oluşacağını düşünüyoruz.”
Tatoğlu, Citroen olarak ise 2011 yılında özellikle yeni C4 modeliyle satışlarını artırmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu yıl pazar payımızı yüzde 4.2"ye satışımızı ise 30 bin adedin üstüne çıkarmayı hedefliyoruz”dedi.

Yeni C4, 34 bin TL"ye sedanlara kafa tutacak

CITROEN"in 2005"ten bu yana Türkiye"de 21 bin adet satan modeli C4 tamamen yenilenerek 33 bin 900 TL"den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 2011 yılında Türkiye"de 6 bin adet yeni C4 satışı hedefleyen Citroen, sınıfının en büyüğü olan 408 litrelik bagaj hacmiyle, sedan modellere kafa tutmayı planlıyor. Tamamen yenilenen Citroen C4"te yer alan yeni micro-hybride “e-HDi” motorunun düşük yakıt tüketimi ve şehir içi kullanımda büyük kolaylık sağlayan "Stop&Start" (Dur/Kalk) özelliği dikkat çekiyor. "e-HDi" dizel motor, 100 km"de ortalamada ise 4.2 litre yakıt tüketiyor. Yeni C4, Attraction, Confort ve Exclusive olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ile 2 benzinli 2 dizel 4 motor yer alıyor.

Güler imzalı yeni Focus ikinci çeyrekte geliyor

FORD"un "One Ford" stratejisi ile geliştirdiği ilk model olan ve Türk tasarımcı Murat Güler"in kaleminden çıkan yeni Focus, yılın ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye"de satışa sunulacak. Sadece Almanya ve Michigan"daki fabrikalarda üretilen yeni Focus, ilk etapta, 1.6 litre 125 beygir ve 1.6 litre 180 beygir EcoBoost benzinli ve 1.6 litre TDCi 95 ve 115 beygirlik dizel motorlarla gelecek. Motorlar 5 ve 6 ileri manuel şanzıman ile donatılırken, otomatik şanzıman senenin son çeyreğinde 125 beygirlik versiyonda tercih edilebilecek.

Manas"ın 3 tekerleklisi Cenevre"de vitrine çıkacak

BRIGHWELL Holding"in patronu Alphan Manas"ın B Plas ve Orhan Holding"le birlikte 20 milyon Euro"ya yüzde 80"ini aldığı Fransız Synergethic, 3 tekerlekli elektrikli modeli Tilter"in yenisini ilk kez Cenevre fuarında sergileyecek. Manas"ın dünyanın en ucuz elektrikli otosu yapmayı planladığı yeni Tilter, şehir içi kullanım düşünülerek tasarlanmış ve iki kişilik oturma kapasitesine sahip. 120 kilometre menzile sahip aracın vergiler dahil Avrupa fiyatının ise 10 bin Euro"nun altında olması bekleniyor.