Didim ilçesine bağlı AkYeniköy beldesinde 1 yaşında geçirdiği ateşli hastalık yüzünden 18 yıldan bu yana yürüyemeyen Elif Mersin"e Didim kaymakamlığı sahip çıktı.
18 yıldan bu yana yürümeye hasret kalan Elif"e Didim kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ortez cihazı alındı. Elif"e alınan ortez cihazı Didim kaymakamı Ali Katırcı tarafından Elif Mersin"e teslim edildi. Ortez cihazının teslimi sırasında konuşan Didim Kaymakamı Ali Katırcı bundan sonra vakıf aracılığı ile özürlü ve engelli ailelerin yanında olacaklarını ifade ederek “Sosyal ekonomik ve moral açısından desteklerimiz sürecek. Mahalle, köy demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kaymakamlığımız, belediyemiz, engelliler derneğimiz ve rehabilitasyon merkezimizle bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Elif Mersin"in ailesi de yapılan yardımdan dolayı başta Didim kaymakamı Ali Katırcı ve emeği geçen herkese teşekkür ederken kızlarının artık hayata bakış açısının daha farklı olacağını kaydetti. Elif"in Öğretmeni Hasan Aykanat Elif"in çok gayretli ve titiz bir yapıya sahip olduğunu söyleyerek ortez cihazı sayesinde daha iyi işler yapacağına inandığını belirtti.
Elif Mersin ise alınan cihazla yürüyerek başta ailesi olmak üzere herkesi mutlu ederken cihazın kendisine alınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti