Yaşlıların tecrübelerinden faydalanılması gerektiğini kaydeden Aydın Valisi Mustafa Malay, “Devlet olarak yaşlılarımızın huzuru için her türlü olanağı sağlamak görevimizdir” dedi.
Yaşlılar haftası dolayısıyla düzenlenen ziyarete Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, Aydın Huzurevi Müdürü Emin Dinçer, ve bir grup huzurevi sakini katıldı. Aydın Huzurevinin Türkiye"nin en modern huzurevlerinden biri olduğunu belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, yaşlıların huzur ve mutluluğu için elerlinden geleni yaptıklarını söyledi.
Yaşlılığın ömrü olan herkesin yaşaması gereken bir süreç olduğunu ve hayat tecrübeleri çok olan bu kişilerin birikimlerinden faydalanılması gerektiğini belirten Aydın Valisi Mustafa Malay, gençlerin yaşlılarına sahip çıkmalarını istedi. Vali Malay “Şu anda Türkiye"nin genç nüfusu çok fazla, ancak bir süre sonra yaşlı nüfusu da çok fazla olacak. Hem fert olarak hem de devlet olarak buna hazırlıklı olmamız lazım. Ben yaşlılarımıza huzur dolu günler dilerken, gençlerimiz de seslenmek istiyorum. Tüm gençler gençliklerinin ve sağlıklarının kıymetini iyi bilsinler. Bunun yanında herkesin büyükleri ve dolayısıyla yaşlıları vardır. Gençlerimiz sürekli bu yaşlılarına ziyaret edip hal ve hatırlarını sorsunlar. Tabi bu arada huzurevlerine ziyaret etmeyi de ihmal etmesinler” dedi.
Makamında kabul ettiği yaşlılarla tek tek ilgilenip sohbet eden Vali Mustafa Malay"a yaşlılardan Ressam İsmail İşler, kendi elerli ile yaptığı, Vali Mustafa Malay"ın tavla oynarkenki yağlıboya tablosunu Vali Malay"a hediye etti.