Milli Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Evi"nde yapılan kura çekiminde de “Turkcell Süper Lig 2008-2009 sezonunun ilk hafta maçlarının 23 ve 24 Ağustos"ta, ilk yarının son hafta maçlarının da 19, 20 ve 21 Aralık"ta oynanacağını, sezonun ilk yarısının 16. hafta karşılaşmalarıyla sona ereceğini” resmi internet sitesinden de duyurdu.

Ancak ilk yarının bitmesine üç hafta kala her sezon 17 hafta oynanan ligin ilk yarısının bu sene 16 hafta oynanması ve son haftanın ligin ikinci yarısına ilave edilmesi sorun oldu. Nedeni de son hafta programında şampiyonluk yarışını etkileyecek olan Fenerbahçe-Trabzonspor ile Sivas-Galatasaray maçlarının olması. Şampiyonluk yarışına ortak olan Fenerbahçe"nin ara transferde daha da güçleneceğini varsayan Beşiktaş"ın öncülüğünü yaptığı bazı kulüpler, “34 haftayı kapsayan ligin ilk yarısı her sene 17. haftada sona erer. Bu sene bir hafta erken bittiğine göre, ara transferde alınacak oyuncular ikinci yarının ilk haftasında oynatılmasın” diyorlar.

İTİRAZ NİYE ŞİMDİ YAPILIYOR?

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Ligin ikinci yarısının ilk haftası, ligin birinci devresinin son maçları olduğu için ara transferde alınacak oyuncuların etik olarak oynatılmaması gerektiğini öne sürenler “İlk yarı 17 hafta olsa, ocak ayında yapılacak transferlerin oynama şansları olmayacaktı. Ama federasyonun bu değişikliği ile transfere ihtiyacı olan kulüplere bir avantaj sağlanma durumu var” diyorlar.

Fenerbahçe"nin de bulunduğu karşı görüşte olanlar ise “Liglerin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğine, federasyon sezon başında karar verdi. O gün itiraz etmeyenler bugün niye ortalığı bulandırıyorlar. Ligin ilk yarısı 19, 20 ve 21 Aralık"ta bittiğine göre, o tarihten sonra yapılacak transferler doğal olarak ligin ikinci yarasında oynama hakkına sahiptirler” tezini ortaya atıyorlar.

Sorun Kulüpler Birliği"nin ilk toplantısında masaya yatırılacak. Orada alınacak karar Futbol Federasyonu"na bildirilecek.