Bir demir doğrama atölyesinde çalışan işçiler, Güzelyalı Mahallesi 81163 Sokak'ta bir apartmanın 5. katındaki daireye takacakları pencere demirlerini, önce vinç yardımıyla binanın terasına çekti.
Atakent Mahallesi İMKB Lisesi birinci sınıf öğrencisiyken okulu bırakarak demirci atölyesinde çırak olarak işe başlayan Abidin Altay (17), pencere demirlerinden birini, 9 katlı binanın terasından 5. kata taşımak için kabin iç kapısı bulunmayan asansörü kullandı.
Altay, indirmeye çalıştığı pencere demirinin, 9 katlı binanın 7 ve 8'nci katları arasında asansör boşluğu duvarına sıkışması sonucu boynu kırılarak olay yerinde yaşamını yitirdi. Apartman görevlilerinin bildirimi üzerine gelen Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekipleri, Altay'ın cesedini kabin içerisinden çıkardı.

Oğlunun okumasını istedi

Olayı duyarak gelen Abidin Altay'ın babası Mehmet Altay ise oğlunu okulu bırakmaması için ikna edemediğini söyledi.
Adana'ya, yıllar önce Adıyaman'dan göç ederek geldiklerini belirten 13 çocuk babası Mehmet Altay, olay yerinde inceleme yapan Cumhuriyet Savcısı'na ''Allah'ın takdiri'' diyerek şikayetçi olmadıklarını ifade etti. Baba Altay,''Oğluma okuması için çok yalvardım. Okuluna devam etmesini istedim. Ama o 'Ben okumam, iş bulur çalışırım' diyerek kendi istediği gibi davrandı. Kendi işini kendisi buldu'' dedi.
Diğer taraftan Altay'ın cenazesinin apartmandan indirilerek cenaze aracına konulması sırasında, ağabeyi Mahmut Altay, ''Durun, durun'' diyerek tabutu açıp kardeşine sarılmak istedi.

Adana Asansör Sanayicileri Derneği

Adana Asansör Sanayicileri Derneği Başkanı Ümit Özlü ise olay yerine gelerek bilgi aldı.
Adana'da 2004 yılından sonra önce yapılan konutlardaki asansör sistemlerinde sakıncalı durumlar olduğunu öne süren Özlü, ''Bunların kontrol altına alınması gerekir. Olayda kullanıcı hatası da var. Asansörler A tipi muayene kuruluşları tarafından detaylı bir incelemeye tabi tutulup, emniyetli çalışıp çalışmadığının kontrollerinin yapılmaması durumunda, bu tür kazaların daha fazla olabileceğini düşünüyoruz'' dedi.
Özlü, binalardaki asansörlerde mutlaka can güvenliği bakımından kabin içi kapısının taktırılması gerektiğini vurguladı.