Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4"ü kız 10 öğrenciden 3"ü kız 4 öğrenci uyuşturucu tacirliği yapmak suçundan tutuklandı.
Bilindiği gibi Antalya'nın Gazipaşa, Manavgat ve Alanya ilçeleri ile Balıkesir, Isparta, Mersin'in Anamur ilçesi, İzmir'in Eski Foça ilçesi, Aydın'ın Kuşadası ve Bozdoğan ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda suç örgütüne liderlik ettiği iddia edilen E.S. (26) ile uyuşturucu madde satışında yer aldıkları ve suç örgütü üyesi ya da bağlantılı oldukları belirlenen toplam 37 kişi gözaltına alınmış, zanlıların evlerinde yapılan aramada ise 15 kilo kubar esrar, 250 gram kenevir tohumu, 4 ruhsatsız tabanca, 6 ruhsatsız av tüfeği ve 110 mermi ile uyuşturucu satışında kullanıldığı belirlenen iki otomobile el konulmuştu.
Gözaltına alınan zanlılar sorgularının ardından Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş, ilk sorgulamalarından zanlılardan 12"si serbest bırakılırken 25 zanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan zanlılardan 8"i adli kontrol hükümleriyle serbest bırakırken, suç örgütüne liderlik ettiği iddia edilen E.S. (26) ile suç örgütünün üyesi olduğu ve uyuşturucu madde ticaretinde bağlantılı olduğu iddia edilen zanlılar A.Ş., K.G.,, A.U., M.Y., V.K., K.S., M.Y., A.Y., A.K., G.E, Ç.A., A.D. U.D., M.Ş., Ö.D., ve S.S. tutuklandı.