Global piyasaları sarsan kredi krizinin finans sektörü üzerindeki etkisi sürüyor.Son olarak İngiltere"de bir banka, borçları kontrol dışına çıkan 160 bin kişinin kredi kartlarını iptal edeceğini açıkladı.

Banka 2 milyon “Egg” kredi kartı müşterisinin yüzde 7"si anlamına gelen 160 bin kişinin kartını en geç 35 gün içinde iptal edecek. Kriz nedeniyle nakit sıkıntısı çeken bankacılık sektöründe ve İngiltere tarihinde ilk kez böyle bir adım atılırken, bunun son olmayacağı, pek çok diğer bankanın da dünyayı etkisi altına alan kredi krizi nedeniyle atılan bu adımı takip edebileceği belirtiliyor.

Ancak bir yandan da kendini garantiye almak isteyen bankaların ekonomik durgunluğu tetikleyebileceği endişesi yaşanıyor. Daily Mail Gazetesi"nin haberinde, “Gerçekten diğer bankalar da borçları kontrol dışına çıkan müşterilerinin kartlarını bloke ederse, piyasadaki alışveriş hızı düşebilir ve durgunluğa yol açabilir” sözlerine yer verildi. Söz konusu 160 bin kişinin her ay limitlerinin üzerinde harcama yaparak asgari ödeme yaptıkları belirtiliyor.