Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde oturan Timuçinhan Ergin, 2007 yılında Adapazarı'nda erkek öğrenciler Ç.Ç. ve F.T.'ye cinsel tacizde bulundu. Ergin, 2007 yılının Nisan ayında geldiği Adapazarı'nda spor salonu yanında arkadaşını bekleyen ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Ç.Ç."nin yanına yaklaştı. Ergin, bir süre sohbet ettiği küçük çoçuğu inşaata götürerek cinsel tacizde bulundu. Çocuğun cebinde bulunan 5 TL para ile cep telefonunu gasp eden Ergin kaçtı.
Bu olaydan bir ay sonra yeniden Adapazarı'na gelen Timuçinhan Ergin, bu kez kent merkezinde adres sorup yakınlık kurduğu öğrenci F.T.'yi, depremde hasar gören boş bir binaya götürdü. Burada kırık şişeyle tehdit ettiği F.T.'ye tecavüze kalkışan Ergin, çocuğun direnmesi sonucu kaçtı.
Her iki olaydan sonra araştırma başlatan Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Timuçinhan Ergin'in ilk olayda Ç.Ç.'den gasp ettiği cep telefonunu kullandığını tespit etti. Polis, 9 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu belirlenen Timuçinhan Ergin'in MSN adresini belirledi ve yazışmaya başladı. Ergin, yine tuzağına düşürecek bir gençle yazıştığını sanıp verilen buluşma yerine gelince yakalandı.
Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde yargılanan Timuçinhan Ergin, çocuklara "cinsel istismarda bulunmak", "hürriyeti tahdit" ve "yağma" suçlarından toplam 16.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sakarya Cezaevi'nde tutuklu bulunan Timuçinhan Ergin'in cezası Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi tarafından da onaylanarak kesinleşti.