33 yaşındaki İngilizce öğretmeni Jonathan Firth, 16 yaşındaki kız öğrencisiyle ilişkiye girdi, bekaretini bozdu. Firth'in ayrıca kıza Snapchat üzerinden cinsel içerikli fotoğraflar gönderdiği de öğrenildi.

Mahkemede genç kız öğretmeninden hoşlandığını söyledi. Firth'ün genç kıza Twitter ve Snapchat üzerinden mesajlar gönderdiği ve ilişkilerini gizli tutmasını telkin ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan ilişkide, Firth genç kızı ailesinin en az 8 kere götürdü. Kızın anlattıklarına göre, Firth genç kız ile film izlerken öpüştü ve elini tuttu.

Kasım ayında ilişkinin cinsel aşaması başladı. Firth'ün kıza, cinsel ilişkiye girmek için senden 'hazırım' işareti bekliyorum dediği belirtildi. Firth, genç kızın bekaretini kendi ailesinin evinde bozdu.

Genç kızın annesine 'sevgilisinin' yaşını söylemesi üzerine, Firth panik oldu ve kızla iletişimi kesti. Firth'ün 16 yaşındaki kız ile ilişkisi olduğu dönemde, bir başka öğretmen ile 4 yıldır birlikte olduğu da açığa çıktı.

Güven pozisyonunu kötüye kullanmaktan 21 ay hapis cezası alan Jonathan Firth, 10 yıl boyunca cinsel suçlular listesinde yer alacak.