Uyuşturucu ve eroin gibi maddelerin genç yaşlarda kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gençleri suç batağına sürükleyen bu illetin bir örneği de önceki gün Isparta'da yaşandı. Daha 16 yaşlarında olan T.D. ve R.E. isimli 2 genç, bir inşaatın şantiyesinden bakır kabloları çalma girişiminde bulunurken polise yakalandı. T.D. ve R.E. Isparta 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki sorgulamalarında benzer ifadelere yer verdi. Sorgusunda suçunu kabul eden R.E. "Arkadaşımla birlikte Işıkkent Mahallesi'nde bulunan 2 katlı bir inşaata girdik. İnşaata yeni döşenmiş halde bulunan bakır kabloları sökerken polis bizi yakaladı. Şayet polis bizi yakalamasıydı, söktüğümüz kabloları ildeki hurdacılardan birine satacaktık. Aldığımız para ile de kendimize eroin alacaktık." dedi. İfadesinde bu olaydan 3 ay önce aynı inşaattan elektrik kablolarını söktüklerini ve hurdacıya 150 liraya sattıklarını da itiraf eden R.E., "O para ile kendimize eroin almıştık. Ben de arkadaşım da işsiziz. Eroin alacak başka paramız kalmadığı için hırsızlık yaptık." şeklinde ifade vermesi dikkat çekti.
 
 Mahkemedeki sorgusunda benzer ifadelere yer veren R.E.'nin arkadaşı T.D. de işlenen suçu kabul etti ve eroin almak için çaldıklarını söyledi. T.D., "Arkadaşım da ben de tedaviye gidiyoruz. Ancak eroini kullanmayı bırakamıyoruz. Dışarıda kaldığımız sürece eroin satın almak için her şeyi yapabiliriz." dedi
 
Mahkeme, R.E. ve T.D.'nin beyanlarından suçun tekrar edebileceği şüphesi ile sanıkların tutuklu yargılanmasına karar verdi.