Alınan bilgiye göre, olay İskenderun'a bağlı Karahüseyinli köyünde meydana geldi. İskenderun Sanayi Sitesi'nde su sistemleri üzerine bir iş yerinde çalışan M.G. (16) ustalarıyla birlikte Karahüseyinli köyünde bir evde çalışırken ev sahibine ait altın isimliğin ortadan kaybolması ortalığı karıştırdı. Altının kaybolduğu odaya M. G'nin girip çıktığının görüldüğü iddiası üzerine patronu ve ustaları aynı zamanda akrabaları olduğu iddia edilen M.G'yi ıssız bir yere götürüp odunla ve kablo ile dövdüler, arabanın arkasına bağlayıp sürüklediler, hayalarına elektrik verdiler.

Gördüğü işkence karşısında altını çaldığını söylemek zorunda kalan M.G, altını kendisinin çalmadığını kendisine bu işkenceyi yapanların mutlaka cezalandırılacağını söyledi. Ağabeyi ve annesiyle birlikte geldiği İskenderun Devlet Hastanesinde rapor alan M.G'nin bir hafta psikolojik tedavi görmesi uygun görülürken anne Havva G. çocuğuna bunu yapanların insanlıktan derslerini almadıklarını söyledi.

"Vicdanı olan insan bir çocuğa bunu yapar mı?" diyerek tepki gösteren anne suçluların cezalandırılmasını istediğini söyledi.
Aile olaya karışan 5 kişinin ismini Cumhuriyet Başsavcılığına vererek şikayetçi oldu.