Beşiktaş’ta 16 yaşındaki lise öğrencisi Furkan Kılıç, sınıfta geçirdiği kalp krizi sonucu dün hayatını kaybetti. Son zamanlarda artan genç yaşta ani ölümler ve kalp krizleri üzerine Prof. Dr. Metin Özenci açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özenci basit fizik muayenenin önemine dikkat çekti.

Olay, Akatlar Zeytinoğlu Caddesi Necati Cumalı Sokakta bulunan lisede, saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 10. sınıf öğrencisi Furkan Kılınç, sınıfta fenalaşarak bir anda yere yığıldı. Sınıf öğretmeninin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kılınç’ın kalp krizi sonucu öldüğünü belirledi. Olay nedeniyle sınıftaki diğer öğrenciler evlerine gönderilirken, polis inceleme yaptı.

Kılınç’ın cesedi incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Kılınç’ın kesin ölüm nedeni burada yapılacak otopsisinin ardından netlik kazanacak.

EKG İLE BİRÇOK VERİ EDİNİLİYOR
Konu ile ilgili olarak CNN Türk'te konuşan Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Özenci çocuklarda özellikle spora başlatmadan önce genel bir fizik muayeneden geçirilmesinin birçok talihsiz kazayı önleyebileceğini söyledi. Dün hayatını kaybeden 16 yaşındaki Furkan Kılıç için ise ani ölüm ile kalp krizini karıştırmamak gerektiğini, bunun basit bir kalp krizi diyerek geçiştirilebilecek bir olay olmadığını söyledi.

Elektrokardiyografi ile yapılan tetkiklerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Özenci, bu cihazla kalp kasının kalınlığı gibi bazı veriler elde edildiğini ve bunun da önceden ipucu verebileceğini söyledi.

30 yaşın üstündeki popülasyon için ise kalp krizinde neden koroner damar tıkanmasıdır ve bunun da başlıca sebepleri arasında sigara, bel bölgesinde yağlanma, fast-food tipi beslenme ve bu tür yiyeceklerde bulunan trans yağlara dikkat çekildi.

CENAZESİ EVİNE GETİRİLDİ
16 yaşındaki Furkan Kılıç’ın cenazesi, bugün helallik için ailesinin evine getirildi.

Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından cenaze aracı ile Eyüp’teki evine getirilen Kılıç’ın naaşını gören yakınları ve ailesi gözyaşı döktü. Bu arada Kılıç’ın okul arkadaşlarından Emre Bakır, Furkan Kılıç’ın sessiz ve kendi halinde, derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Kılıç’ın komşularından Zühtü Bayderen ise, “Daha önceden kalbinde bir problem vardı. Rutin bir şekilde tedavi görüyordu. Dün de rahatsızlanmış ve kaybettik" diye konuştu. Kılıç’ın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi yarın Kastamonu’ya gönderilecek. (DHA)